OUZAS I ŠIJAN U AKCIJI ZA POMOĆ DJECI OBOLJELOJ OD RAKA

Igrači Medveščaka – vratar Michael Ouzas i branič Ivan Šijan odlučili su simboličnim brijanjem glave pokazati da suosjećaju  sa svom onom djecom koja su oboljela od raka te pokreću akciju kojom će se prikupljati donacije kako bi se zdravstvenim institucijama i udruzi Hrvatske lige protiv raka omogućilo da što kvalitetnije provode liječenje te nabave nužno potrebne lijekove za liječenje ove teške bolesti. Također, u dogovoru igrača i kluba uoči utakmica protiv EC Red Bull Salzburga i Sapa Fehervar AV19 koje se igraju 12. i 14. veljače 2012. godine u Domu Sportova prodavat će se zimske Medveščak kape, a financijska sredstva od prodaje kapa donirat će se udruzi Hrvatske lige protiv raka.

 S bivšim sam suigračima sudjelovao u St. Baldrick’s humanitarnoj akciji. Riječ je o akciji u SAD-u i Kanadi putem koje se prikupljaju donacije za istraživanje i pronalazak lijeka protiv karcinoma kod djece. Vidio sam kako djeca prolaze kroz teško razdoblje, ali i njihove obitelji. Stoga, skupiti novac za njih dobra je stvar. Sretni smo što ih ipak možemo na neki način poduprijeti i dati im do znanja da smo tu za njih – izjavio je Michael Ouzas vratar KHL Medveščak Zagreb pozivajući navijače i svu javnost na sudjelovanje u ovoj akciji.Branič zagrebačkog KHL Medveščak Ivan Šijan u akciju se uključio slučajno, ali sretan je što svojim primjerom može bar malo pomoći djeci oboljeloj od karcinoma:- Čuo sam Ouzija kako priča o akciji u Americi u kojoj sudjeluje pa sam i ja rekao da želim sudjelovati. Prošle sezone smo nekolicina nas posjetili djecu oboljelu od raka na klinici Rebro. Donijeli smo im majice, pakove, dali smo im autograme. S jednim dječakom i njegovom obitelji sam ostao i dalje u kontaktu. Čujemo se povremeno kako napreduje liječenje. Neprocjenjivo je vidjeti na njihovim licima koliko su sretni zbog sitnica. Ako ih možemo makar na trenutak razveseliti i razvući im osmijeh na licu, zašto ne bismo to napravili.
Za infomacije o programima i aktivnostima Hrvatske lige protiv raka te za informacije kako možete pomoći posjetite www.hlpr.hr