PADOBRANCI PREMIJERNO I U HONG KONGU!

Nakon velikog uspjeha premijere predstave „Padobranci ili o umjetnosti padanja“ koja se održala u Song, Song, Song kazalištu u Taipeiu, na Tajvanu, 13. studenoga 2011. godine, ove subote, 17. ožujka održana je premijera i u Hong Kongu u kazalištu Mingri! Azijski umjetnici, odabrani na audiciji prošloga ljeta, doživjeli su ovacije i još jednom potvrdili da „Padobranci“ kao najpoznatiji autohtoni hrvatski kazališni izvozni proizvod – ne poznaju granice!
Ova svjetski poznata predstava Male scene od svoje je praizvedbe održane u Bolognji, u Italiji, u ožujku 2006. godine,  obišla je sve kontinente i igrala na najpoznatijim svjetskim festivalima i pozornicama: od Sydney Opera House, u Australiji, gdje se odigralo 17 izvedaba pred rasprodanim gledalištem, Barbican Centra u Londonu, gdje se s 10 izvedaba otvorila BITE 2010. godine, Kennedy Centra u Washington D.C., SAD, do Koenji kazališta u Tokyu, u Japanu.  

Predstava je proputovala Austriju, Njemačku, Italiju, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Finsku, Luxemburg, Belgiju, Nizozemsku, Rusiju, Argentinu, Egipat, Koreju, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjevernu Irsku i mnoge druge zemlje i regije. Predstava Ivice Šimića o gravitaciji za djecu od 3 godine na više, koju su koreografirali Larisa Navojec i Damir Klemenić (ujedno i prva postava), za koju je glazbu skladao Alen Kraljić, dramaturški obradila Nana Šojlev, a kostime osmislila Hana Letica, svojom je jednostavnošću osvojila i azijske pozornice pa ne čudi da je ovo već druga premijera u samo pet mjeseci na Dalekome istoku.