Ansambl Acoustic Project predstavlja: ACOUSTIC PROJECT

Jedanaest vrsnih glazbenika, većinom članova Zagrebačke filharmonije, okupljenih u ansamblu Acoustic project,  predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni.
Ansambl je svojom programskom koncepcijom usmjeren na širok spektar stilova glazbe 20. i 21. stoljeća, od klasike do jazza … od moderne glazbe do avangarde.Jedno od osnovnih usmjerenja Acoustic projecta je želja za stvaranjem nesvakidašnjih zvukovnih kombinacija. I uistinu, ansambl to vješto ostvaruje korištenjem raznolikih mogućnosti proizašlih iz harmonija dviju violina (Martina Sačer & Josip Novosel), viole (Aleksandar Jakopanec), violončela (Jasen Chelfi), kontrabasa (Dubravko Palanović), flaute (Dani Bošnjak), oboe (Branko Mihanović), harmonike (Ivana Cvetkovski), klavira (Mario Čopor), vibrafona (Marko Mihajlović) i bubnjeva (Stanislav Muškinja).


Iz medija o Acoustic projectu:
„Sastavljen od jedanaest izvrsnih glazbenika … Acoustic Project spaja bezbrojne mogućnosti gudačkog korpusa, flaute i oboe, klavira i harmonike, bubnjeva i vibrafona. Odlični aranžmani samozatajnog Dubravka Palanovića iznjedrili su podatni program: od uspješnica Ástora Piazzolle preko Aires Tropicales Paquita D’Rivere, Suite za flautu i jazz trio Claudea Bollinga i autorskog Preludija Dubravka Palanovića do Rotina Kuma i Alabama Songa Kurta Weilla. Izdvajati i kvalificirati pojedinačne glazbenike bilo bi podosta nepravedno prema odličnom ansamblu u cjelini. Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna.“ – Helena Novak Penga, KLASIKA.hr, 20. siječnja 2012.

Popis skladbi sa novog CD-a:

1. Sous le ciel de Paris (Under Paris Skies) HUBERT GIRAUD
2. Spain CHICK COREA
3. Fuga u a-molu Fugue in A Minor JOHANN SEBASTIAN BACH
4. Nature Boy EDEN AHBEZ
5. Preludij Prelude DUBRAVKO PALANOVIĆ
6. Waltz for Debby BILL EVANS
7. My Funny Valentine RICHARD RODGERS / LORENZ HART
8. Misirlou GRČKA TRADICIONALNA Greek traditional
9. Por una cabeza CARLOS GARDEL / ALFREDO LE PERA
10. El día que me quieras CARLOS GARDEL / ALFREDO LE PERA
11. Adiós Nonino ÁSTOR PIAZZOLLA