Dalibor Prochazka “Granice” – novo u prodaji!


U izdanju Aquarius recordsa objavljen je Daliborov treći studijski album, naziva “Granice” za kojeg sam autor kaže “Album najbolje opisuju riječi neposrednost, radost i zarazni optimizam koji ga prožimaju od početka do kraja”.
Sve pjesme na albumu potpisuje Dalibor, a produkcija je povjerena cijenjenom producentu Ivanu Popeskiću.
Prochazka ovog puta ništa nije prepustio slučaju, angažiravši neke od najboljih muzičara u Hrvatskoj: Elvis Stanić (Josipa Lisac, Oliver), Marko Lazarić (Massimo), Ivan Pešut (Radojka Šverko, Marko Tolja),  Henry Radanović (Severina, Songkillers), Bruno Urlić (Zoran Predin, Luka Nižetić) i brojni drugi.
‘Granice’ donose deset pjesama, od kojih su neke već predstavljene široj javnosti. S pjesmom ‘Volim’ Dalibor je opravdao pozivnicu za festival Dalmatinske šansone u Šibeniku, na Zadarskom festivalu dvije godine za redom trijumfira: ‘Hvala ti’ 2010. (najbolja glazba i najbolji aranžman) i ‘Jelena’ 2011. (prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i najbolji aranžman). Na festivalu u Požegi ostvaruje zapažene nastupe s pjesmama ‘Sve je jača ljubav među nama’ te ‘Dan mi je’, koja ocrtava atmosferu novog albuma ‘Granice’.

‘Dok smo stvarali album, u studiju je vladao zarazni optimizam među cijelom ekipom. Nadam se da će se on preseliti i na publiku. Volio bih da slušatelji kroz pjesme dožive upravo tu našu pozitivnu energiju’, rekao je Dalibor Prochazka, inače profesor  glazbenog u školi, kojem su upravo njegovi učenici najstroži kritičari, ali i najveća podrška.’Granice’ su pop album, prožet elementima bluesa i etna a Dalibor pjeva o životnim iskustvima, svojoj obitelji, odisejevskim lutanjima i traženjima. Pjesmu ‘Jelena’ posvetio je svojoj kćerkici, a u ‘Danu pobjede’, progovara o svojim iskustvima s kliničkom smrću.’Ovaj album sam ja. U ovom trenutku dao sam najbolje od sebe i jedva čekam nove pjesme zasvirati pred publikom’, rekao je kantautor Prochazka, koji je spreman za koncertnu promociju novog albuma. Najavni singl ‘Granice’ ovih je dana počeo osvajati radijsko slušateljstvo. Nasljednik uspješnice „Dan mi je“ spoj je popularne glazbe s elementima etna; dinamična i snažna, jednostavna a opet poetična, donosi dašak  ljepote i vedrine kojom će obogatiti svakog slušaoca!