Novi album Mystery Jetsa u prodaji


Četvrti album grupe Mystery Jets pod nazivom “Radlands” napokon je vani! Album u digitalnom formatu možete nabaviti u slijedećim online trgovinama (kao i, naravno, u svim bolje opremljenim CD shopovima i trgovinama ploča):iTunes,Amazon ili Rough Trade Online Store.
Album “Radlands” snimljen je u Austinu u Texasu te u Londonskoj četvrti Streatham u koprodukciji Mystery Jetsa i Dana Careyja koji je radio na produkciji albuma Hot Chipa, Franza Ferdinanda, Emiliane Torrini i mnogih drugih.

O samom stvaranju albuma frontman Blaine Harrison je rekao:
“Stigli smo u Austin s pregršt pjesama, ali jedna od njih je posebno zvučala kao da je uspjela uhvatiti duh onoga zbog čega smo tamo. To je bila pjesma “Radlands” nastala kao spoj riječi “Badlands”, naziva filma Terrencea Malicka iz 1970-te te riječi “Redlands”, to jest naziva imanja Keitha Richardsa u Sussexu). Po pjesmi “Radlands” dali smo i ime našem teksaškom studiju, velikoj drvenoj kući na obalama Colorada. Sve što smo ponijeli sa sobom u avion bile su gitare na našim leđima. Tijekom dana pisali smo stihove na trijemu kuće, a navečer bi se mala skupina jelena okupila da nas sluša kako sviramo u stražnjem dvorištu. Kad smo se vratili natrag kućama, teško nam je bilo povjerovati da se sve to zbilja dogodilo; više nam se činilo kao nekakav čudan san.”Uhvatite dašak ugođaja Radlandsa u službenom glazbenom spotu  za njihov prvi singl “Someone Purer” s albuma, u režiji Jema Gouldinga.