Odgoj uz igru s vlakićem

 

Dok je majka u kuhinji kuhala ručak, začuje sinčića koji se u dnevnoj sobi igra s novim električnim vlakićem i govori:- “Brže kreteni, brže! Svi vi jebivetri koji želite izaći, izvucite brzo svoje guzice van, jer ovo je zadnja stanica! A vi šupci koji se želite ukrcati, ukrcajte se u ovaj jebeni vlak odmah, jer istog trena polazimo!”
Majka bijesno uleti u dnevnu sobu i kaže sinu:- “Da te nikad više nisam čula da koristiš takve izraze u ovoj kući!
Sad ćeš lijepo otići u svoju sobu i tamo ćeš ostati u kazni dva sata, a s novim vlakićem ćeš se opet igrati samo ako obećaš da nikad više nećeš govoriti takve proste riječi!”Dva sata kasnije, dječak izađe iz svoje sobe i nastavi se igrati.  

Nakon nekog vremena majka ga čuje kako govori:- “Poštovani putnici, stigli smo do naše zadnje stanice. Nadamo se da ćete ponovo putovati s nama. Cijenjene putnike koji se ukrcavaju molimo da smjeste svoju ručnu prtljagu u predviđeni prostor ispod sjedišta. Još jednom vas molimo da se suzdržite od pušenja i želimo vam ugodno putovanje.”Majka sva sretna, nastavi pripremati ručak, a mali nastavi:- “A vi koji ste popizdili zbog kašnjenja od čak dva usrana sata, obratite se za reklamacije nadrkanoj debeloj vještici u kuhinji!“