Sara Renar – Bok


Skrećemo Vam pažnju na mladu zagrebačku kantautoricu Saru Renar. Povod nam je netom završen prvi dio natječaja za izvođače na Terraneo festivalu (akustika stage) gdje se Sara našla među prvih 5 finalista sa pjesmom „Bok“, za koju je Surka napravio beatbox remix. O čemu je riječ, reći ćemo vam ukratko.
Za dobru glazbu treba mnogo truda i vremena ali ponekad sjajne stvari nastaju slučajno. Tako su jedne svibanjske noći  Sara Renar, Jura Geci i Luka Geček odlučili kod Ante Prgina Surke snimiti akustično dvije Sarine pjesme ne bi li sudjelovali na „Terraneo festivalu“. Po završetku svirke, Surku je ponio trenutak pa se malo poigrao sa pjesmom na beatboxu. Rezultat – one take snimka i one take beatbox remix. Uz popunjenu prijavnicu, puno vjere i ufanja, originalna pjesma je poslana na natječaj. A remix se svima toliko svidio da smo ga odlučili proslijediti na radio stanice. Sve ostalo je povijest!

Po mišljenju stručnog žirija, Sara je zaslužila ulazak u odabranih 5 finalista, a do samog nastupa u Šibeniku (Akustika@Terraneo pozornica, 7.-10. kolovoz u Šibeniku) rezultat zajedničke suradnje Sarinog benda i Surke možete poslušati na slijedećem linku:
http://www.muzika.hr/clanak/36866/premijere/bok-sare-renar-u-beatbox-remixu-video.aspx

SARA RENAR
Mlada zagrebačka kantautorica Sara Renar prvi je singl “Trebam te” objavila za izdavačku kuću Aquarius records u svibnju 2011. Glazba koju stvara ne može se svrstati u jedan određeni žanr već se radi o mješavini rock, blues, indie, ponegdje i disko elemenata. U tijeku su pripreme i za prvi album.

SURKA
Beatboxa sa mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera!
Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu.