Šest dana bluesa u Zagrebu

U znak sjećanja na odlazak jednog od trojice pokretača i osnivača festivala Dražena Buhina,na nekoliko lokacija u Zagrebu održat će se treći Zagreb International Blues Festival  i to od 25. do 30. lipnja  pod nazivom ” Tribute To Buha “Otvaranje festivala počinje u blues pečenjari “Grani” session svirkom  koju predvode Puzzle Blues Band  uz gostovanje većine članova Hrvatskih Blues Snaga.Drugi dan  u klubu “Hard Place“ nastupa Damir Branilović, ovogodišnji predstavnik Hrvatske na International Blues Challengeu u Memphisu, a na već tradicionalnom Blues UtoRocku nastupit će i Neven Dužević, Mojo Stuff i Ana B Good.Treći danu klubu “Spunk“ nastupa ovogodišnji dobitnik Porina u blues kategoriji Ivan Vragolovich uz pomoć Jure Gecija.Četvrti dan  u Hard Place-u  nastupa meksička grupa Los Explosivox, te  ovogodišnji pobjednici zabočkog HGF-a grupa  Pištolj na gumene metke.
Petak, peti dan festivala, u “Biker Beer Factory“ program će se odvijati na dvije pozornice. Na vanjskoj  bini će svirati Hrepa Ukulele Flying Circus i Mićo i Mačke, dok će na unutarnjoj  bini nastupiti Pruđe Blues Band, zatim Mladen Rakas Blues Band i Ben Dover Band.

Zadnjeg dana festivala nastupit će Zakiya Hooker, kći  legendarnog John Lee Hookera. Ovo će biti njen premijerni nastup u Hrvatskoj na kojem će predstaviti svoje autorske pjesme i po neku obradu uz svoj fenomenalni prateći band. A čast da otvore koncert pripala je 2 For Blues, hrvatskim ovogodišnjim predstavnicima na International Blues Challengeu u Memphisu. Ulaz na pet od šest dana festivala je besplatan, a ulaznice za koncert Zakiye Hooker po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti u klubu Hard Place, Dirty Old Shopu i Rockmarku.