Evo kako se prestati ljutiti!

Zapanjujuće je koliko ljudi gubi vrijeme ispričavajući se za svoje reakcije koje su bile posljedica bijesa.Prestanite se ljutiti! Evo kako…Umjesto da budete ljuti na nešto i provodite dan u ljutnji, zašto ne biste pokušali odbaciti taj osjećaj? To nije jednostavno, ali nije niti nemoguće.Bloger Peter Shankman donosi deset savjeta kako u startu odbaciti 95% ljutnje.

1) Vježbajte

Ovo je nesumnjivo najbolji način prevladavanja ljutnje. Nije važno hoćete li odabrati trčanje po kvartu, vožnju biciklom ili teretanu – bilo kakva fizička aktivnost odličan je lijek protiv bijesa.
2) Odspavajte malo

Pokušajte odrijemati na 15 minuta i osjećat ćete se puno bolje. Ipak, pripazite da popodnevni san ne traje dulje od pola sata, jer će izazvati suprotan efekt, biti ćete umorni i čangrizavi.
3) Posvetite se kućnom ljubimca (ili posjetite prijatelja koji ga ima)

Izdvojite barem 10 minuta kako biste se poigrali s kućnim ljubimcem. Svatko tko ima životinje ili provodi vrijeme kraj njih zna da čovjek u blizini životinje naprosto ne može biti loše volje.
4) Kupite nešto

Šoping nas čini sretnijima ipak, nemojte pretjerati jer će velika količina kupljenih stvari u vama izazvati samo grižnju savjesti. Priuštite si neku sitnicu (knjigu na sniženju npr.), osjećat ćete se bolje.
5) Voda

Pijte vodu, otiđite pod tuš ili na bazen – što god učinili, utjecaj vode je blagotvoran i potiče dobro raspoloženje.
6) Nazovite starog prijatelja

Stupite ponovo u kontakt s nekim koga dobro poznajete, a svakodnevne obaveze možda su vas razdvojile na malo dulje vrijeme.
7) Volontirajte

Pomažite u prihvatilištu za beskućnike, posjetite neke od udruga za nezbrinute životinje i ponudite svoju pomoć. Kada pomažete drugima i sami se osjećate bolje.
8) Napišite mail, ali ga nemojte poslati

Obratite se osobi koja vas je naljutila na način da joj pišete pismo u kojem iznosite sve i tu osobu nazivate onako kako vam u tom trenutku pada na pamet. Sačuvajte taj mail i nakon sat vremena ponovo ga pročitajte, a zatim obrišite. Vjerujte, tijekom drugog čitanja shvatit ćete da ga ionako ne želite poslati.
9) Vrijeme za religiju

Ako vas molitva ili odlazak u crkvu umiruju, nemojte čekati nedjelju. U crkvu otiđite bilo koji dan kada imate potrebu, osjećat ćete se bolje.
10) Slušajte i pričajte viceve

Zamolite nekoga da vam ispriča vic ili potražite smiješne fotografije online. Takve sitnice trenutno popravljaju raspoloženje.