Peter Hess promovirao svoju akademiju u Zagrebu kao i zvučnu masažu

Peter Hess, pionir zvučne terapije i masaže predstavio je tijekom posljednjih nekoliko dana svoju Peter Hess zvučnu metodu i zvučnu masažu u Zagrebu. U sklopu 3. međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti Mystic, zajedno sa suprugom Petrom Emily Zurek, održao je nekoliko praktičnih radionica profesionalne primjene zvučnih zdjela u terapijske svrhe, te je promovirao hrvatsko izdanje svoje knjige „Zvučne zdjele za zdravlje i unutarnju harmoniju“. Ovaj je Nijemac započeo karijeru kao fizičar i inženjer, no njegov životni interes za poučavanjem i psihologijom doveo ga je u Indiju i Nepal gdje je izučavao netradicionalne oblike iscjeljivanja. Nadahnut malo drugačijim pristupom zdravlju, počeo je istraživati djelovanje zvukova na um i tijelo čovjeka. Rad sa zvučnim zdjelama započeo je još 1984. a  ubrzo je razvio „Zvučnu masažu po metodi Petera Hessa“, danas vrlo djelotvornu metodu korištenja zvuka o kojoj je počeo poučavati na radionicama i seminarima baš poput onih netom održanih u Zagrebu.

„Zvuk zvučne zdjele dotiče našu suštinu. On otapa napetost, pokreće snage samoiscjeljenja i oslobađa stvaralačku energiju,“ tumači Hess koji će u Zagrebu ostati još nekoliko dana kako bi promovirao i nedavno otvorenu Peter Hess akademiju osnovanu s ciljem profesionalne edukacije praktičara za primjenu zvučnih zdjela i gongova u terapijske svrhe, po Peter Hess metodi. Inače, Peter Hess Institut, koji je utemeljen prije 25 godina u Njemačkoj, u svijetu ima preko 16 akademija i podružnica, a Hess je uz poduku svoje djelatnosti proširio i na proizvodnju svojih terapijskih zvučnih zdjela načinjenih od dvanaest tradicionalnih kovina.
Inače, suvremena medicina danas potvrđuje zvučnu terapiju kao sredstvo za promicanje zdravlja, iz čega proizlazi da je zvuk vrsta energetske medicine kojom se ljudi mogu izliječiti od poremećaja nastalih zbog stresnog načina života, depresije, smanjiti bolove, osloboditi se emocionalnih blokada i sl. U tom kontekstu, valja svakako naglasiti da je u svojoj dugogodišnjoj praksi širom Europe, upravo Peter Hess metoda polučila vrlo uspješne rezultate u terapiji zvukom kod osoba s invaliditetom i teškim oboljenjima, a Hess i njegova supruga Petra Emily Zurek, također su razvili i vrlo prepoznatljiv program primjene zvuka zvučnih zdjela u radu s djecom – tzv. „Klik“ program. Zainteresirani za  upise u Akademiju mogu  posjetiti službene stranice Peter Hess akademije u Zagrebu:

www.peter-hess-akademie.com.hr   odnosno poslti upit na info@peter-hess-akademie.com.hr