Kako kroz život?

 

Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 eura u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi.Pitao je: “Tko želi ovu novčanicu?” Sve ruke su se podigle.Nastavio je: “Ovih 50 eura dat ću nekome od vas, ali najprije ću još nešto napraviti.” Zgužvao je novčanicu.Potom je upitao: “Da li je još uvijek želite?” Sve ruke su bile i dalje u zraku.Zatim je nastavio: “A kad ovo napravim?” Bacio je novčanicu na pod i
cipelama je utrljao u prljavi pod.Podigao je novčanicu, bila je zgužvana i skroz prljava.”Dobro, tko je još uvijek želi?” Još uvijek su sve ruke bile podignute.

Onda je rekao:
“Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo vrijednu lekciju.Što god da sam uradio s ovom novčanicom, vi ste je htjeli i dalje, jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrijednosti.U svakom trenutku je vrijedila 50 eura! Često nam se dogodi u životu da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osjećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog života. Ponekad se osjećamo kao da ne vrijedimo ništa.”
Bez obzira što vam se dogodilo u životu ili će se tek dogoditi, Vi nikada nećete izgubiti na vrijednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, Vi ste i dalje neprocjenjivi za sve one koji VAS vole. . više od ičega na svijetu.
Naši životi se ne vrednuju prema onome što radimo ili koga poznajemo, već prema ONOME ŠTO JESMO.
Vi ste nešto posebno. . ne zaboravite to! Brojite svoje uspjehe, a ne probleme i brige.Nemojte nikada oklijevati probati nešto novo. I uvijek imajte na umu:Jednostavni ljudi su sagradili Noinu Arku, a stručnjaci Titanic!