Novo u prodaji: THE CHWEGER “Mir”

 

Nakon pet godina se na glazbenu scenu vraća skupina The Chweger sa svojim drugim studijskim albumom “Mir”Produkciju i za ovaj album potpisuje renomirani i višestruko nagrađivani glazbeni producent Edi Cukerić (Goribor, Hladno pivo, Gustafi, The Bambi Molesters, Darko Rundek, Nola, Dogma…), a sve je snimljeno u pulskom studiju Partyzan s ton majstorom Ivom Lorencinom.Album je u Londonu masterizirao Streaky Gee iz Streaky Masteringa (Moby, Death In Vegas, Groove Armada, Depeche Mode, Kasabian, Fatboy Slim, Snow Patrol).

Pored prepoznatljivog izražaja, novi materijal The Chwegera donosi određenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album, tj. puno elektronike, ritam mašina, sekvencera i sintesajzera, a svirao se čak i iPhone!
Tekstovi su na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a uzimajući u obzir da gostuje talijanski zviždač, do izražaja dolazi europski kontekst albuma, a članovi benda ne kriju fascinaciju „starom“, „dekadentnom“ Europom. Album je i glazbeno prvenstveno ukorijenjen u europsku matricu s uzorima kao što su Kraftwerk, Can, Underworld, Air, Morricone (ali, ipak, i američki Flaming Lips).  Oblikovanje, artwork i fotografije potpisuje Mauricio Ferlin, a fotografije benda Hassan Abdelghani.