IVANA PLECHINGER PONOVNO NA ZVJEZDANOM NEBU!

Glazbena zvijezda 90-ih Ivana Plechinger nakon punih petnaest godina vratila se na hrvatsko estradno nebo. Mala ptica nebeska u Zagrebu zajedno je sa sinovima Janom i Vigom te suprugom Brunom predstavila novi glazbeni projekt Plechinger i Kovačići.Iza imena Plechinger i Kovačići krije se neobična glazbena priča ove zanimljive obitelji. Hrvatskoj se publici predstavlja pravi obiteljski bend a za prvu zajedničku skladbu odabrali su upravo obradu Ivanine pjesme iz 1998. godine “Pitali Momci”. Jedinstven, poletan i svjež zvuk naslućuje kako je obiteljska harmonija uspješno prenesena publici, a Plechinger i Kovačići najavljuju jedinstveno glazbeno putovanje u narednim godinama te brojna glazbena iznenađenja namijenjena svim generacijama slušatelja.

“Za mene je ovo vrlo emotivan trenutak. Nakon petanest godina ponovno sam na sceni, ali sada uz ulogu glazbenice i u ulozi majke. Vrijeme brzo prolazi, a to najbolje vidimo po djeci pa tako i ja po dvojici sinova na koje sam iznimno ponosna. Naša obiteljska druženja i pjevanja, na prijedlog kolegice Ivane Husar Mlinac, prerasla su u ovu glazbenu priču za koju se nadam da će se svidjeti kako mojim fanovima iz 90-ih tako i novim generacijama!” – izjavila je  Ivana Plechinger.Plechinger i Kovačići su: Ivana Plechinger, glazbenica, TV voditeljica, skladateljica, dječji glazbeni pedagog te vlasnica dječje Rođendaonice Tulumulu. Karijeru je započela u grupi Funny Hill, a potom se otisnula u solo vode snimivši dva albuma. Njezine pjesme “Mala ptica nebeska”, “Pitali Momci” i “Zora” i danas su rado slušane.
Bruno Kovačić, skladatelj, gitarist i glazbenik koji je radio s gotovo svim eminetnim hrvatskim pjevačima poput Vanne, Olivera, Tonija Cetinskog i Gibonnija. Svirao je i bio članom poznatih bendova kao što su Neki to vole vruće, Parni valjak, i brojni drugi.Jan Kovačić ima 13 godina i ide u osmi razred. Svira klavir i gitaru, glumi u ZKM-u, a iza njega je već nekoliko predstava te mjuzikl za djecu u kojem je imao glavnu ulogu. Obožava Charlieja Chaplina i nijeme filmove koje i sam snima i montira.Vigo Kovačić ima 9 godina, a pjevati je počeo i prije nego je progovorio. Svira klavir i bavi se glumom, a svojom komičnom ulogom Strica u mjuziklu Frajer za moju mamu osvojio je srca publike.Plechinger i Kovačići u narednim danima snimaju svoj prvi videospot za pjesmu “Pitali Momci”, a u planu su i nastupi uživo te promotivna turneja diljem Hrvatske. Promociju novog glazbenog projekta nisu propustili ni prijatelji obitelji među kojima su glazbenica Vanna, glumac Kristijan Ugrina, glazbeni pedagog Zdravko Šljivac, glazbenici Predrag Martinjak Peggy i Berislav Blažević te brojni drugi.