Lijepa Elizabeta Burg sa Donaldom Trumpom nakon finala Miss Universe

elizabetaelizabeta

 Elizabeta Burg zauzela je visoko 11.mjesto na svjetskom natjecanju Miss Universe na kojem je pobijedila Amerikanka Olivia Culpo. Prva pratilja je Miss Filipina dok je druga pratilja Miss Venecuele. Elizabeta je od početka glasila kao jedna od favritkinja. Nakon Sarah Ćosić, koja je prva Miss Universe Hrvatske koja se plasirala u top 15 2009. godine, ovo je najbolji plasman Hrvatske na Miss Universe do sada. Ove godine konkurencija je bila izuzetno velika, sudjelovalo je 89 zemalja, pa je time ovaj uspjeh još veći. Važno je spomenuti da je izbor u izravnom prijenosu ili odgođenoj snimci u 190 zemalja svijeta gledalo preko milijardu gledatelja, što je izuzetna promocija za Hrvatsku.

 

elizabeta-i-trump
 Elizabeta je izuzetno ponosna i sretna što je Hrvatsku tako uspješno predstavljala na Miss Universe 2012. ne samo zbog svog plasmana već i zbog velike podrške fanova iz cijeloga svijeta, koji su je, iako niti ne znaju gdje se Hrvatska nalazi, navijali za nju i stavljali je na svoje liste favorita za krunu. Mnogi od fanova, ali i ljudi iz Miss Universe Organization, zvali su je „The Face of the Universe“, odnosno najljepšim licem ovogodišnjeg izbora. Oduševio ju je i Las Vegas koji je živio za ovaj izbor ovih 20 dana priprema i koji je postao centar Universea.
 Nakon službenog partija, bilo je gotovo nemoguće probiti se kroz hrpu fanova koji su se željeli fotografirati s Elizabetom, tako da je put od 20 metara trajao više od pola sata.