TAMARA OBROVAC i Transhistria ensemble “Canto amoroso” tour!

 

tamara

“Canto amoroso” naziv je novog albuma naše poznate jazz glazbenice Tamare Obrovac i njenog Transhistria ensemble-a.Izlazak albuma planiran je tijekom 2013. godine, a publika će prije izlaska albuma imati priliku po prvi puta poslušati nove Tamarine pjesme u sklopu serije koncerata koje će band održati u Sloveniji i Hrvatskoj tijekom veljače, kada će se ujedno novi materijali snimiti i u studiju.
Uskoro izlazi i singl istoimene naslovne pjesme “Canto amoroso”, koju Tamara pjeva na istrovenetskom dijalektu.Novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih istarskih dijalekata; osim na svojoj “domaćoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na Istroromanskom, Istrorumunjskom, Istrovenetu…
 
Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a “Daleko je …” iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom. Albumom “Canto amoroso” Tamara se vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria ensamble-a, kojeg čine: Tamara Obrovac – glas, skladbe / Uroš Rakovec – gitara, mandola / Fausto Beccalossi – harmonika / Žiga Golob – kontrabas / Krunoslav Levačić – bubnjevi.
Na novom CD-u naći će se i skladba “Se me ra morta privari” (“Ako me smrt prevari”), snimljena u sklopu projekta Panphonia Istriana vol. 2, na neobičnom i zanimljivom Žejanskom (Istrorumunjskom) dijalektu. Autorica glazbe za spomenutu pjesmu je Tamara, teksta pjesnikinja  Silvana Brkarić Krculić, a poslušati je i pogledati možete na slijedećem linku:
http://www.tamaraobrovac.com/hr/panphonia
 
“Canto amoroso” tour :
 
1.2.2013. – 20h, klub/abonman, Velenje (SLO)
2.2.2013. – 20h, Kulturni dom, klub, Krško (SLO)
3.2.2013. – 20h, Pučko otvoreno učilište, Umag (HR)
4.2.2013. – 20h, Circolo Italiano, Koper (SLO)
6.2.2013. – 20h, klub Slamič, Ljubljana (SLO)
14.2.2013. – 20h, INK Pula (HR)