MAYALES UŽIVO NAKON 13 GODINA

U istom mjesecu kada Mayalese dočekuju čak 3 nominacije za Porin, uključujući onu za album godine, bend objavljuje možda i najiščekivaniju vijest poslije izdavanja hvaljenog povratničkog albuma ‘2’.
 Odabrano je vrijeme i mjesto za prvo koncertno uprizorenje Mayalesa, KSET utorak, 23.4.2013.godine.
Ta je vijest odmah ‘probudila duhove’ obzirom da povratak Mayalesa na pozornice, 13 godina nakon zadnjeg nastupa (upravo na Porinu, 2000. godine), nije nešto što je Beluhanu i Mirčeti kotiralo kao prvi cilj kada su se upustili u come back odnosno snimanje i izdavanje povratničkog albuma. Štoviše.
Službenim proglasom koncerta u KSET-u jasno je da su se dečki uhvatili u koštac s podizanjem starog/novog benda odnosno zahtjevnim novim repertoarom – što nas sve može veselit osobito ako znamo početne dileme autora.

Eksperimentalni koncept novog albuma, osobito odluka da sam Beluhan prvi put zapjeva vlastite pjesme, te ukupna situacija na sceni razumljivo nije najzahvalniji poticaj za upuštanje u avanturu nastupa uživo.
 Odluka da KSET bude prvo mjesto koncertnog uprizorenja prirodno se nadovezuje na nepretencioznost i nezavisnost benda koji bježi, kako od pritiska i velikih očekivanja, tako i od priklanjanja odlukama koje su u trendu – a na uštrb samoj glazbi. Ugodna atmosfera i povijest kultnog kluba odabrani su kao najbolja kulisa za prvi izlazak Mayalesa pred publiku. Neslužbeni razgovori o samom koncertu otkrivaju kako je isti posvećen ‘prosviravanju’ pjesama s ‘2’ koje su po mnogočemu dovoljan izazov sam po sebi. Postava benda bit će objavljena nekoliko dana prije samog koncerta…