Orange bike day u Zagrebu

bicikl

 

Udruga Moj Bicikl i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske organiziraju Prvu međunarodnu konferenciju o biciklističkom prometu i cikloturizmu u republici Hrvatskoj od 25.-27.04.U subotu 27.04. na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu održati će se Orange bike day u organizaciji udruge Moj Bicikl.Povodom toga događaja održat će se i promocija Xplorer i Xpert bicikala.

 U 14 sati započet će utrke na Xpert biciklima, a u 18 sati će biti proglašenje pobjednika. Pobjednik osvaja poklon bon u vrijednosti 500,00 kn.Osim izlagačkog dijela oko Trga će se voziti biciklijada te će svatko od izlagača imati interaktivne programe. Službeni program počinje u 10 i traje do 20 sati, početak biciklijade je u točno u podne.


Pravila i mehanizam natjecanja
Dva modela Xpert bicikala biti će postavljena na trenažere. Za sudjelovanje u utrci natjecatelj se mora prijaviti Xpert promotoru. Popis natjecatelja se formira ovisno na vrijeme prijave (npr. prvi prijavljeni se natječe sa drugom osobom na popisu, treći po redu prijavljeni s četvrtim itd.).
Natjecatelji moraju biti stariji od 15 godina i igraju se na vlastitu odgovornost. Utrku paralelno voze 2 natjecatelja od kojih pobjednik ide u sljedeći krug. Cilj natjecanja je pobijediti sve protivnike i osvojiti poklon bon.
Poklon bon osvajaju prva tri mjesta, a ostali natjecatelji dobivaju nagradu za sudjelovanje. Potrebno je odvoziti što veću udaljenost u određenom vremenskom intervalu i pobjediti protivnika. Ovisno o broju prijavljenih natjecatelja pretpostavka je da će utrka trajati 10 minuta. Otpor na trenažeru postavlja Xpert promotor i jednak je na oba bicikla. Sa svakim krugom natjecanja otpor se pojačava. Prijeđena udaljenost mjerit će se ciklokompjuterom postavljenim na svaki bicikl.

Nagrade:
1. mjesto – 500,00 kn uštede za kupnju bilo kojeg Xpert modela
2. mjesto – 300,00 kn uštede za kupnju bilo kojeg Xpert modela
3. mjesto – 150,00 kn uštede za kupnju bilo kojeg Xpert modela
*Ostali sudionici na poklon dobivaju osigurač za nogavicu

Dođite i pridružite nam se na ovom jedninstvenom cjelodnevnom biciklističkom druženju! Vidimo se na Trgu!