Flyer debitirao među deset najemitiranijih

Pjesma Laganini (Croatia Records) u izvedbi Igora Delača i Anonima ponovno je na vrhu HR Top 40. Time Igor Delač i Anonimo bilježe svoj peti tjedan na vrhu liste najemitiranijih domaćih snimku u Hrvatskoj.

Tony Cetinski popeo se na broj dva sa singlom Ima nešto (Hit Records), a na trećem mjestu nalazi se pjesma Kriva nota (Croatia Records) koju izvodi Vanna. Parni valjak i Igor Drvenkar borave na četvrtoj poziciji s baladom Moja glava, moja pravila (Croatia Records), dok krug petero najemitiranijih zaključuje Opća opasnost sa snimkom Više te ne volim (Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 19. lipnja do 25. lipnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Igor Delač i Anonimo su i dalje na vrhu HR Top 40

Snimka Laganini je prvi singl Igora Delača s pet tjedana na vodećoj poziciji HR Top 40 nakon gotovo četiri godine. Od 16. do 30. rujna te od 14. do 21. listopada, Igor Delač je boravio na vrhu liste najemitiranijih s pjesmom U krvi si (Croatia Records).

Istodobno, Laganini je jedan od četiri singla koji je pet ili više tjedana proveo na broju jedan u 2023. godini. Osim Igora Delača i Anonima, na vrhu su pet ili više tjedana proveli Noelle (Bye Bye, Menart), Let 3 (Mama ŠČ!, Dallas Records) i Parni valjak feat. Igor Drvenkar (Moja glava, moja pravila).

 

Ovoga tjedna lista bilježi sedam promjena, od čega su tri noviteta.

Najviši novi ulaz (broj 10) ostvario je Flyer s pjesmom Kao prije (Croatia Records). Time je Flyer ostvario svoj najbolji novi ulaz nakon gotovo 16 mjeseci i izdanja Dan po dan, koje je također debitiralo na desetom mjestu.

U pitanju je prvi singl zagrebačkog sastava u rezultatima mjerenja emitiranja nakon devet mjeseci. Tada je među najemitiranije ušla snimka Meteori, s kojom je Flyer proveo devet tjedana na listi.

“Već tradicionalno, ulazimo u ljeto s novom pjesmom i opet nas je dočekala lijepa vijest, ulazak u HR Top 40 najemitiranijih singlova”, izjavila je Petra Kožar u ime grupe Flyer, “hvala izdavaču, hvala radijskim urednicima i naravno, hvala slušateljima na podršci! Nakon svih ovih godina na sceni, stvarno nam puno znači ovakav feedback… Nema bolje motivacije za dalje!”

Među najemitiranije ušle su pjesme predstavljene na CMC Festivalu

Među najemitiranijima ovoga tjedna debitirale su dvije pjesme predstavljene povodom ovogodišnjeg CMC Festivala. Riječ je o singlovima koje izvode Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights (Ova noć miriše na tebe, Dallas Records, broj 23) i Ivana Kovač (Ovisan, Croatia Records, broj 37).

Sastavu Crooks & Straights je ovo drugi puta da se našao na HR Top 40, nakon prošlogodišnjeg ulaza sa snimkom Želim poći bilo gdje (Dallas Records).

S druge strane, Nikolina Tomljanović se našla s novim izdanjem nakon pjesme Vlak za Santa Fe (s Tonkom, Dallas Records), s kojom je provela 12 tjedana među najemitiranijima. Singl Ovisan omogućila je Ivani Kovač prvi ulaz u rezultate mjerenja emitirania nakon šest mjeseci i pjesme Lom, Lom (Croatia Records).

Pjesma 193 (Dallas Records) u izvedbi ToMe ostvarila je najveći ovotjedni pomak – 14 mjesta (s broja 29 na broj 15). Kako je titulu najvećeg tjednog pomaka već ostvarila u izvještaju od 20. ožujka (10 pozicija), time je 193 postala treća snimka ove godine koja je u dva navrata napravila najveći tjedni skok.

Osim ToMe, najveći skok u dva navrata s istom pjesmom ostvarili su Damir Kedžo (Zbog tvojih pogleda, Croatia Records, 24. travnja i 29. svibnja) i Mia Dimšić (Stranac kojeg znam, Croatia Records, 13. ožujka i 17. travnja).

Po prvi puta nakon 15. svibnja, među najemitiranije se vratila suradnja Miach i Hiljsona Mandele NLO (Aquarius Records/Républika Music, broj 33). S ukupno 40. tjednom mjerenja emitiranja snimke, NLO je ovotjedni najizdržljiviji singl.


Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Ima nešto u izvedbi Tonyja Cetinskog predvodi dvije regije – Grad Zagreb i Zagorje. Radijske postaje u regijama Istra i Primorje i Središnja Hrvatska najviše emitiraju singl Laganini koju izvode Igor Delač i Anonimo, a Zorica Kondža sa snimkom Nemirno srce bilježe veliki broj emitiranja u regiji Dalmacija. Radijskim postajama u regiji Slavonija prevladava Tebe više ne volim u izvedbi grupe Opća opasnost.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.