Novi singl Jelene Radan na engleskom – The Device

ilustracijaIlustracija: Boris Sekulić
    

 
„I u nesavršenom izgovoru postoji nešto susretljivo, umišljam… Nemam odgovor, neko duboko objašnjenje na moguće pitanje, koje možda pak najviše mene muči, a manje vas – zašto pjevam na svim tim stranim jezicima?Potiču me, mijenjaju me i izazivaju, melodiji daju novu vibraciju, živo je tkivo koje me dodatno opisuje… Uostalom, možemo li baš svemu dati odgovor? Ako nas dira, dobro je, ako ne, možda neki drugi put…“
– isječak je ovo iz pričice Putovanje do Sebe i Natrag u sklopu Jeleninog albuma „Voyage“ koji se planira objaviti 26. lipnja 2013, a u kojem pokušava odgovoriti na pitanje o konceptu albuma na četiri jezika.
Iako spomenuti album uz engleski i hrvatski, sadrži još i pjesme na portugalskom i francuskom jeziku, kao drugi singl, nakon prvog objavljenog prije sedam mjeseci „Sjeti me se ljube“, odabrana je upravo The Device, u prijevodu Sprava.

 

The Device povlači liniju o životu sjećanja koje živi u toj spravi, u srcu, koje krije ožiljke otisnute na koži poput dokaza o unutrašnjoj potrazi za onima koji smo bili. To je sjećanje poput razglednice koje je poslala sebi samoj još kao djevojčica, a pokušava ga pronaći sada kad je već odrasla žena. U toj potrazi prate je stalni zvukovi harmonike, violine, kontrabasa, akustične gitare i udaraljki njenih glazbenika Miroslava Navračića, Emila Gabrića, Ivana Gazibare, Tomija Novaka i Josipa Konfica, te gostujućeg Ivana Arnolda na klaviru.The Device kao autori potpisuju Jelenini dragi i dugogodišnjii suradnici i prijatelji, Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, te Goran Bošković iz grupe Fluentes.  Glazbeni producent je Edi Cukerić.
U iščekivanju albuma „Voyage“ nadamo se da će se The Device uspješno priviti uz sprave to jest srca slušatelja putem radiopostaja, te da će se i ova pjesma prepoznati i pratiti kao dio cjelokupne glazbene priče ovog albuma s 14 razglednica čiji je ilustrator Boris Sekulić.
 

Možete ju poslušati na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=644_GZEGtQQ