BBC radio podržao Oiee , koji izdaje novi video dnevnik turneje

OIEE je šareni elektronički solo projekt Bencea Kocsisa pokrenut 2019. On je poznato
ime na mađarskoj underground glazbenoj sceni i kao producent, tekstopisac, organizator,
multimedijalni umjetnik, voditelj live impro elektroničke glazbe serije ‘WOPO-WOPO’ i vodeći pjevač bendova Saverne i Window.
Glavni žanrovi OIEE-a su nudisco, dance i R&B, kao i miješanje instrumentalnih zvukova s ​​tropskim i ne-so-tropical housom, technom, discom uz trance elemente, a i moderni soul vokali daju plesne melodije i upečatljive zamke vrlo individualnog i beskompromisnog zvuka.
Već je objavio svoj debitantski album Urban Camouflage koji je postigao uspjehe na međunarodnoj sceni pjesmom pod nazivom ‘Still Dey Inside’ kojom je debitirao na kanalu BBC 1Xtra. Njegov prvi LP predstavio je umjetnike kao npr M3nsa (UK / GH) i Amaarae (SAD / GH).

 


Svjetionik je prvi singl s nadolazećeg albuma pod nazivom Dvije strane”. Većina pjesama su
napisane prošle godine, ipak ova specifična pjesma razvila se iz svježe ideje prije nekoliko tjedana.
Bence je počeo kao tekstopisac i vokal, pa su mu melodije još uvijek važne kad eksperimentiram s dance glazbom. Bicep, Disclosure, Moderat, Jamie XX, Caribou i Glass Animals imali su najveće utjecaj na novi album. Radi i na nekim drugim pjesmama s dobitnikom Grammyja Steveom Dubom (Chemical Brothers), te pjesme također će izlaći kasnije ove godine.
”Video je zbirka nekoliko pozadinskih scena mojih ovogodišnjih iskustava s turneje u Pragu,
Bratislavi , Brnu te mojem rodnom gradu Budimpeštu. Produciram svoje video zapise i ovaj put sam želio napraviti nešto što prikazuje atmosferu s mojih živih svirki” – rekao je Oiee
Trenutno radi na drugom albumu koji izlazi 2022.

OIEE – Lighthouse
https://youtu.be/H55WuLpg4Dw