Jelena Radan: Putovanje od žene do djevojčice – The device

jelena

Jelena Radan donosi nam nove priče u spotu za aktualni singl „The device“.U spotu koji je režirao Boris Sekulić prikazana su dva života, dvije osobe, dva sjećanja u jednom srcu – spravi (the device), te Jelenina zaokupljenost povratkom u djetinjstvo; svojevrsnim susretom sebe kao djevojčice i sebe kao žene. Tako se u spotu sve vrti i zavrti u trenutku u kojem ona kao djevojčica sebi šalje razglednicu koja je dočekuje jednom u životu kad je već žena.
Zahvaljujući majstorskim glumačkim varijacijama Romana Dautanca (Teatar Škripzikl) i Amande Prenkaj (Kravice) koji su utjelovili sve muške i ženske likove u spotu, uspjela se prenijeti ideja režisera na slikovit i prpošan način.


Spot je nastajao i stasao na zadovoljstvo cijele ekipe koja je redom: Boris Sekulić – zaslužan za idejni scenarij, režiju i snimanje, Maida Srabović – montaža i korekcija boje, Vedran Štefan – vizualni efekti, Tonka Nuić – šminka za jednu fazu snimanja.  Za kostime su se pobrinuli svi po malo, a ekipa je posebno zahvalna Emini Kušan koja im je omogućila pristup istima.The device je drugi singl s Jeleninog novog albuma „Voyage“ koji je izašao krajem prošlog mjeseca. Na albumu se nalazi 14 pjesama na četiri jezika: engleskom, portugalskom, francuskom i, naravno, hrvatskom. Glazbu za „The device“ su napisale Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, dok je za tekst zaslužan Goran Bošković iz grupe Fluentes.Ostaje nam tek da se pridružimo na tom putovanju i prisjetimo se nekih svojih priča i potražimo to dijete u sebi. Cijelo to putovanje jedne razglednice (možemo reći i života), prepuno zavrzlama, prepreka, lijepih momenata i tuđih priča možete pogledati sada: