ZA 25 GODINA RADA NOVI ALBUM ANSAMBLA HAJO

hajo

“Evo opet šorom vranci jure” novi je album ansambla “Hajo” kojim obilježavaju 25 godina stvaranja .
Na tom CD- u  nalazi se 11 pjesama, od kojih su tri pjesme osvojile nagrade na raznim tamburaškim festivalima. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Krešimir Stipa Bogutovac i Branimir Jovanovac, a kao gosti se pojavljuju Stanko Šarić i Željko Lončarić Žec.

Ansambl “Hajo” iz Subotice, osnovan je 1988. godine. Jedan je od rijetkih orkestara koji se ovim poslom bavi profesionalno, a sebi za cilj uzeli su očuvanje tradicionalne tamburaške muzike, te stvaranje novih autorskih kompozicija. Ansambl “Hajo” je ime dobio po nadimku čuvenog virtuoza i skladatelja Pere Tumbasa – Haje.
Hajo je nastupao na brojnim festivalima u regiji kao što su Festival Zlatna tamburica (Novi Sad), Festival bunjevačkih pisama (Subotica), Festival šokačke pisme (Županja), Tamburaški festival Čanad (Rumunjska). Na Tamburica festu su osvojili nagrade za najbolji orkestar, a njihov član je proglašen za najboljeg basprimaša. Ansambl “Hajo” čine Branko Kutuzov (basprim 1), Dejan Bažant (basprim 2), Davor Ševčić (čelo), Ivan Piuković (kontra), Marinko Piuković (bas) i Tomislav Vukov (harmonika i vokal).