M.O.R.T. OBJAVIO NOVI ALBUM “ODJEL ZA ŽEŠĆE”

mort

M.O.R.T.,  psihodelični rock blues bend  objavio je novi album “Odjel za žešće”. Na albumu se nalazi 14 pjesama u kojima se  sjajnom svirkom i duhovitim, ali i ozbiljnim tekstovima komentira svakodnevica. Šira publika je već imala prilike čuti tri singla: “Tango”, “Pas” i aktualni singl “Meni se skače”. Bend je album predstavio na ovogodišnjem Jelen Demofestu, na kojem su prošle godine osvojili prvo mjesto.

“Album je produkt borbe nas samih sa svojim problemima, strahovima, događajima u životu i našim željama i mogućnostima. Nadamo se da će oni koji budu slušali, poslušati pozorno. Ali neka slušaju u malim dozama jer teme nisu baš lagane, dok je glazba uglavnom zaraznija i pitkija od tekstova” – rekao je Kikos za infozonu.hr.

“Daroviti Sinjani bez kompromisa i s mnogo charliechaplinovskog humora seciraju društvenu zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countryja. Grupa M.O.R.T. ima fantastičnu scensku prisutnost, a još veće od toga je njihova autentičnost. Iako ne sviraju ništa novo, grupa je uspjela blues, country, rock i punk obrasce prilagoditi sebi, kako su to činili Partibrejkersi i Majke, a vjerujem, ako se u međuvremenu ne propiju i ne počnu kockati, da će imati veliku karijeru”, napisao je Zoran Tučkar s portala Muzika.hr.