Izuzetan uspjeh 4. Burze neovisnih kazališta i kazališnih družina

kazaliste

 

Domaća neovisna kazališna scena sezonu je počela na najbolji mogući način – prepunim gledalištima 4. Burze svojih članova, a  održavala se u zagrebačkoj Maloj sceni od 29. do 31. kolovoza. Na njoj je sudjelovalo devet kazališta s isto toliko predstava za sve dobne skupine.Osnovana sa željom da istovremeno neovisnu scenu približi publici, ali i programatorima domaćih kulturnih i pedagoških ustanova, Burza je i ove godine izazvala veliki interes javnosti. Karta više tražila se za rasprodanu ‘Priču o zvuku’ Kolektiva SKROZ i Male scene, dok je od predstava za odrasle najposjećenija bila ‘Ritina škola’ umjetničke organizacije Planet Art.Kao poseban uspjeh organizatori ističu činjenicu da je Burzu pohodilo stotinjak zainteresiranih programatora, a o kojima zapravo ovisi distribucija neovisnih kazališnih uspješnica u sredine diljem Hrvatske.
 

Veliki dio uspjeha ovogodišnje Burze, ističu u Mreži neovisnih kazališta, rezultat je nove strategije pojačanog komuniciranja u novim medijima i na društvenim mrežama, zbog čega je manifestacija bila vidljivija javnosti nego u bilo kojoj od prethodnih godina.
 
U radu ovogodišnje Burze sudjelovala su kazališta:
 
– Planet art, Zageb
– Lutkarski studio KVAK, Zagreb
– Kazalište Tvornica lutaka, Zagreb
– Teatar Naranča, Pula
– Triko Cirkus Teatar, Zagreb
– Kolektiv SKROZ, Zagreb
– Teatar Tirena, Zagreb
– Kazalište Mala scena, Zagreb
– Teatar Gustl, Zagreb
 
Svi su oni na koncu 4. Burze, a na početku nove kazališne sezone, uputili srdačne zahvale publici na podršci, te gledatelje pozvali da i podupiru i prate domaću neovisnu kazališnu scenu.