KNJIŽEVNOST U MOČVARI

 Ciklus “Rani radovi” na svakoj tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćava i jednog starijeg autora. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, mladi autori čitat će svoje radove, a (malčice) stariji autor također svoje mlade radove, te se prisjetiti svojeg književnog debija, što će biti i prilika za usporedbu književnih prilika, generacijskih razlika i drugih tema koje otvara ovakvo “sučeljavanje”. Nije isključeno da može biti i zabavno.
Pridružite nam se u Močvari!


Gosti četvrte tribine u ciklusu “Rani radovi” su:
Livija Reškovac (Osijek) nagrađena je na Pjesničkim susretima u Drenovcima ukoričenjem zbirke Ne pretvaraj se, tu je (2013.). Bila je urednica časopisa Aleph, piše pjesme, kratke priče, drame i tekstove o književnosti, a dosad je objavljivala u Vijencu, Zarezu… i na internetskim portalima. Kažu da je “nasljednica egzistencijalizma u gedžetskim okolnostima”. Na vratu ima istetoviranu Heraklitovu 49. gnomu.

Jurica Vuco (1984, Osijek). Završio studij hrvatskoga jezika i književnosti, trenutno doktorand na poslijediplomskom studiju Književnosti i kulturnog identiteta. Na Pjesničkim susretima u Drenovcima nagrađen objavom zbirke Precrtavanja (2011). Njegova poezija, kaže kritika, “poetički bliska čak trima posljednjim desetljećima, ipak je (…) najintimnija s drugomedijskim jezičnim miksturama 80-ih, ali ipak s bitnim odmakom”.

Branko Maleš (1949, Zagreb) objavio je 25 knjiga, što vlastitih a što kritičko-priređivačkih knjiga o drugim autorima. Uređivao nekoliko časopisa za kulturu, prevođen i nagrađivan (“Goranov vijenac” za životni doprinos hrvatskoj poeziji). Što se njegovih ranih radova tiče – vratit ćemo se u vrijeme zbirke “Tekst” (1978.), jedne od prijelomnih za suvremenu hrvatsku poeziju (iza koje slijedi ne manje važna “Praksa laži”, 1986.). Dotaknut ćemo se i uređivanja časopisa poput književnog Off-a i predratnog rock magazina Heroina…
SRIJEDA 03.09. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30