‘Jebiveter Junior’ Lačnog Franza premijerno uoči Tvornice kulture

lacni

Pjesma ‘Jebiveter’ objavljena je prvi put 1984. na ploči ‘Slon med porcelanom’. ‘Jebiveter Junior’ stiže 30 godina kasnije, a alfa & omega Lačnog Franza, Zoran Predin, kaže da nikada nije bio zadovoljan snimkom iz te 1984. Ne samo da je pjesma ponovno snimljena, već je snimljen i spot, tijekom proteklog mjeseca u ljubljanskom klubu Zlati Zob, a u režiji Lukasa Miheljaka.’Jebiveter Junior’ je crnohumorna balada, koja na osebujan način govori o uvijek popularnom i aktualnom konformizmu. Ujedno, označava novi život Lačnog Franza. Sudeći po energiji u spotu i najavljenim nastupima, koncertna jesen/zima Lačnog Franza bit će žestoka. Zagreb će se u njihovu snagu imati priliku uvjeriti 20.12. na koncertu u Tvornici kulture.

 
 – Kažu da se u svakom čovjeku za sedam godina obnove sve stanice, da si poslije sedam godina potpuno nov organizam. Trideset godina te svakako višestruko promijeni. Samo sam čekao priliku da ponovo snimim pjesmu. Sada sam napokon sretan jer pjesma zvuči kako treba. Poletno i čvrsto. ‘Jebiveter Junior’ daje o nama pravu informaciju, da se ne radi o pospanoj nostalgiji, već o novoj energiji, koja može odsvirati pjesme iz 80-ih na pravi način. Snimili smo i jednu sasvim novu, koja će potvrditi moje riječi, s naslovom ‘Aleluja’, koju planiramo objaviti kao drugi singl u 11. mjesecu.
 – Ništa ne može povezati bend bolje od turneje. Živa svirka je najbolji test benda u svim pogledima. Istovremeno, u koncertni program ubacujemo i sasvim nove pjesme za naš novi album, koji ćemo snimiti početkom 2015., zaključuje Predin.