Još samo 8 dana do kraja prijava za 6th Croatian Blues Challenge

cro-blues
      Nakon gostovanja u Splitu i Puli, “Croatian Blues Challenge” se vraća u Zagreb – šesto natjecanje hrvatskih blues glazbenika održat će se u zagrebačkom klubu “Bikers Beer Factory” od 5. do 7. studenog 2014. U srijedu, 5. studenog, nastupit  će natjecatelji u Solo/duo kategoriji, četvrtak je namijenjen za natjecanje u Band kategoriji, a u petak, 7. studenog, zaljubljenici u blues moći će uživati u nastupima pobjednika u svakoj  kategoriji i posebnih gostiju.
     
     Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu “Hrvatske blues snage” na krovnom svjetskom blues natjecanju –  “31th International Blues Challengeu”, koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na “6th European Blues Challengeu” u proljeće 2016. godine. Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih pet godina dva od naših predstavnika (Sunnysiders, Delta Blues Gang) ušla u polufinale “International Blues Challengea” u Memphisu.
     Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 300 koncerata, 5 “Zagreb International Blues Festivala”, 5 “Croatian Blues Challengea”, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 6 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na “International Blues Challenge” te četiri puta u Berlin, Toulouse i Rigu na “European Blues Challenge”.Prijave za “6th Croatian Blues Challenge” traju još samo 10 dana, do petka 31.10.2014. u ponoć, a izvođači se prijavljuju putem slijedećeg linka: http://www.croblues.com/prijava.html