Kazališna poslastica i prijevozna povlastica – Do ‘Prave stvari’ – jefitinije vlakom

prava-stvar

Svim gledateljima koji su zbog dobre predstave voljni doputovati u Zagreb, Kazalište Mala scena osiguralo je 40% popusta na prijevoz Hrvatskim željeznicama.Premijerom svjetskog kazališnog hita, ‘Prava stvar’ Toma Stopparda, kazalište Mala scena obilježit će ove godine 25 godina postojanja. Po uzoru na velike svjetske pozornice, publika će predstavu moći pogledati isključivo u ograničenom broju termina, njih samo 30, i to svakodnevno od 6. studenoga do 5. prosinca 2014.Limitirani broj izvedbi i atraktivna podjela uloga u kojoj su Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić već je izazvala golemo zanimanje javnosti, no u Maloj sceni publici su spremili još jedno iznenađenje.Svima koji ne žele propustiti ovu kazališnu atrakciju, u suradnji sa Hrvatskim željeznicama osigurali su prijevoznu povlasticu, pa će im kupljene ulaznice za predstavu donijeti i 40% popusta na vožnju vlakom!
 

Pravo na navedenu povlasticu imaju putnici koji pri kupnji dvosmjerne (povratne) prijevozne karte izjave da putuju na predstavu „Prava stvar“ kazališta Mala scena u Zagrebu, a prilikom pregleda prijevoznih karata pri povratku u vlaku dužni su pokazati ulaznicu kazališta Mala scena vlakopratnom osoblju.  
Popust vrijedi i u suprotnom smjeru, pa će svi koji na blagajni Male scene predoče da su na predstavu došli vlakom, dobiti 20% popusta na svoja mjesta u gledalištu.Ulaznice za ekskluzivan broj izvedbi nove produkcije ‘Prave stvari’ u prodaji su na internetskim stranicama kazališta Mala scena, a uz njih je za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i ‘baby sitting’ za djecu od tri godine naviše, i to u partnerstvu s Educarenom u Kaptol centru. Partner predstave je i Turistička zajednica Grada Zagreba, zahvaljujući kojoj će u studenom biti objavljena i knjiga s dramskim tekstom Toma Stopparda.  ‘Prava stvar’ propituje odnose u kazališnom svijetu, ali i one muško-ženske,  etičnost u ljubavi poslu, te granice mašte i stvarnosti. U središtu joj je radnje oženjeni pisac koji se zaljubljuje u glavnu glumicu nove produkcije vlastitog dramskog teksta, a koji se bavi – brakom na rubu kolapsa.Drama je praizvedena londonskom kazalištu Strand,16. studenog 1982. u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Sedam godina kasnije i pet godina nakon premijere na Broadwayu (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close) održana je i hrvatska premijera u Maloj sceni i to 8. prosinca 1989. u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.