Danas počinje ‘Prava stvar’

 

veljaca

U četvrtak 6. studenoga točno u 19:30 premijerno će biti izvedena predstava ‘Prava stvar’ kojom kazalište Mala scena slavi 25 godina postojanja.
Riječ je o jednom od događaja sezone, jer će po prvi put u nas, jedno neovisno kazalište 30 dana uzastopno izvoditi isti naslov. Broj ulaznica je ograničen, a rezervirati i nabaviti mogu se već danas na mrežnim stranicama Male scene.U novoj hrvatskoj produkciji ‘Prave stvari’ igraju Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić, dok je isti naslov prije nekoliko dana postavljen i na Broadwayu, a u tamošnjoj su podjeli Maggie Gyllenhaal, Ewan McGregor, Cynthia Nixon, Josh Hamilton, Maggie Gyllenhaal, Alex Breaux i Madeline Weinstein.
 
Zagrebačku produkciju prati, međutim, i posebna paleta pogodnosti, nazvana ‘Paket urbane kulture’, a u sklopu kojeg će posjetiteljima svake od 30 ekskluzivnih izvedbi u pauzi biti točen šampanjac, za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i baby-sitting, dok posjetitelji koji na predstavu dolaze vlakovima Hrvatskih željeznica ostvarivati i popust na prijevoz i na sam kazališne ulaznice. Svaku večer prije predstave vlasnici ulaznica za predstavu u odabranim trgovinama Centra Kaptol mogu kupovati uz 15 % popusta, odabrati jedan od parfema predstave iz palete brandova Histoire du Parfums, dok se ženski dio publike nakon izvedbi uz besplatno piće dobrodošlice može opustiti u obližnjem History clubu.
‘Prava stvar’ propituje odnose u kazališnom svijetu, ali i one muško-ženske,  etičnost u ljubavi poslu, te granice mašte i stvarnosti. U središtu joj je radnje oženjeni pisac koji se zaljubljuje u glavnu glumicu nove produkcije vlastitog dramskog teksta, a koji se bavi – brakom na rubu kolapsa.
Drama je praizvedena londonskom kazalištu Strand,16. studenog 1982. u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Sedam godina kasnije i pet godina nakon premijere na Broadwayu (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close) održana je i hrvatska premijera u Maloj sceni i to 8. prosinca 1989. u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.