Dobitnici godišnjih nagrada HDS-a za 2019. godinu

Hrvatsko društvo skladatelja na redovnoj godišnjoj Općoj skupštini koja se održala 13. lipnja objavilo je dobitnike svojih godišnjih nagrada za 2019. godinu.
Popis nagrađenih uz obrazloženje možete pogledati niže u tekstu:

Nagrada „Vatroslav Lisinski“: Ivan Repušić (dirigent) za predstavljanje hrvatske glazbe u Njemačkoj i u svijetu

Nagrada „Milivoj Körbler“: Zrinko Tutić, za cjelokupno umjetničko djelovanje

Nagrada „Franjo Ksaver Kuhač“: Tomislav Uhlik, za cjelokupno glazbeno stvaralaštvo na temelju elemenata tradicijske glazbe

Nagrada „Boris Papandopulo“: Davor Branimir Vincze, za skladbu Fanfare za sekstet limenih puhača praizvedenu 13. travnja 2019. na koncertu 30. Muzičkog biennala Zagreb (ansambl Ad Gloriam, 15:00 sati, Lauba)

Nagrada „Josip Andreis“: dr. sc. Sanja Majer-Bobetko – za knjigu Hrvatska glazbena historiografija od početka 20. stoljeća do 1945. u izdanju Hrvatskog muzikološkog društva 2019.

Nagrada „Miroslav Sedak-Benčić“: Matija Dedić – za 25. obljetnicu umjetničkog djelovanja u Hrvatskoj i u svijetu kao autor-interpret i za autorski album INFLUENCEs snimljen za američkoga nakladnika (Alliance Records)

Nagrada „Adalbert Marković“: Tomislav Mrduljaš – za sustavnu višegodišnju afirmaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva kao direktor Splitskog festivala, te za veliki autorski humanitarni koncert Zovem prijatelje moje održan 2. prosinca 2019. u HNK Split koji je početkom 2020. godine gostovao i u Zagrebu (Dvorana Lisinski)

Obrazloženja nagrada možete pročitati OVDJE.