Kako napisati savršenu molbu: Kompletan vodič

Molba je dokument koji ostavlja najupečatljiviji dojam, stoga želite uložiti dodatni napor i napisati je kako treba.Kako napisati savršenu molbu: Tekst molbe ovisit će o oglasu na koji se prijavljujete, ali i o specifičnostima same tvrtke, zbog čega je vrlo važno da proučite tvrtku (internetske stranice, vijesti o kompaniji i sl.).Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji će vam olakšati pisanje, a koje donosimo u natavku

 


    Prije pisanja molbe dobro razmislite o vrsti molbe koja je najprikladnija te o kontekstu.
    Osnove pisanja molbe pomoći će vam da svoju molbu strukturirate, prilagodite stil pisanja i ne napravite tipične greške.
    Osoba koja radi sigurno će lakše (i drugačijim stilom) pisati molbu od osobe koja traži posao. Međutim, napisati molbu kada ste nezaposleni zapravo je lakše nego što mislite!
    U molbi se i zaposlenim i nezaposlenim kandidatima ponavljaju određene greške, stoga proučite što nije dobro napisati u molbi, kao i što je najstrože zabranjeno pisati u molbi.
    Na kraju, postoje slučajevi prijava na oglas gdje vam molba i nije potrebna, stoga nema ničeg neobičnog u tome da sami sebi postavite pitanje ‘Treba li mi uopće molba za posao?’

izvor: MojPosao.net