KNJIŽEVNOST U MOČVARI

 

knizevnost

 Ciklus “Rani radovi” na svakoj tribini, uz mlade pisce koje promovira, ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put autoricu knjige o japanskim ženskim subkulturama. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, autori će čitati svoje radove, pa će svi zajedno komentirati život i književnost od Trsta do Tokya.Bit će sve užasno ozbiljno, u skladu sa situacijom.Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.Važno je da ne zaboravite doći.

O gostima:

Jelena Zlatar (1982, Zagreb) piše kratke priče, a radi kao znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu i izvršna urednica časopisa “Sociologija i prostor”. Bavi se sociologijom sela, grada i prostora. Doktorirala te objavila stručnu knjigu “Urbane transformacje suvremenog Zagreba” (2013). Autorica je knjige kratkih priča “Odjavna karta” objavljene ove godine.

Bojan Žižović, rođen je 1975. u Puli. Trenutno živi u Trstu. Dosad je objavio dvije zbirke pjesama – “Apsurd” i “U slučaju da ne postoji”. U pripremi mu je zbirka priča. Donedavno je radio kao novinar u lokalnom dnevnom listu “Glas Istre”. Mnoge njegove tekstove uglazbio je kultni underground autor Franci Blašković.

Martina Križanić (28) je sociologinja, bavi se teorijama subkulture, mode i životnog stila, feminističkim i teorijama roda, uz poseban intres za Japan. Njena knjiga “Slatko lice pobune” donosi uvid u svijet specifičnih japanskih subkultura od 1960-ih godina do danas, izgrađenih na japanskoj djevojačkoj kulturi onna no ko bunka i kulturnim fenomenima shōjo i kawaii. Mlade djevojke predvode te subkulture, a mladići ih slijede. Martinin sajt je myaumania.com.
SRIJEDA 05.11. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 / upad: 0 KN