“Mel Camino” nastupio u zatvoru “Remetinec”!

camino
 
     Velikogorički rock sastav “Mel Camino” do sada je objavio tri studijska albuma (“Kapadokija”, “Kolumbo svoje duše” i “Avion bez uzletne piste”), snimio brojne videospotove i svirao stotinjak koncerata na raznim zanimljivim mjestima, ali jučerašnji koncert u zagrebačkom zatvoru “Remetinec” će im zauvijek ostati u sjećanju. Da je život ponekad uistinu “skup slučajnih okolnosti”, “krumpir” ili “sudbina”, potvrđuje i priča kako je “Mel Camino” uopće i završio “u zatvoru”.

      Povodom objavljivanja albuma “Avion bez uzletne piste” i videospota “Tvoja privatna utopija” bend je objavio šaljivo priopćenje u kojem su tvrdili da su novac za snimanje albuma i spota posudili od kamatara jer vjeruju da će postići toliku slavu i od tantijema bez problema vratiti novac. S kamatama, naravno. Naveli su i da se ne boje odlaska u zatvor i batina kamatara te su potpisali priopćenje s “Muzičari kamikaze iz Mel Camina”.
     Nedugo potom, priopćenje je pročitao jedan od djelatnika zatvora “Remetinec”, pokazao ga svojim kolegama i “Mel Camino” je ubrzo dobio poziv iz “Remetinca”: “Je li istina da se “ne bojite odlaska u zatvor” i želite li napraviti ekskluzivni koncert za zatvorenike i djelatnike “Remetinca”?”. “Mel Camino” je kratko odgovorio: “Može!”
     Nakon koncerta je Zlatko Majsec, pjevač, gitarist i frontmen benda izjavio: “Eto bilo je očito vrijeme da i mi završimo u zatvoru. Danas je to već pomalo i moderno. Svi su tamo! Kad su gospoda zatvorenici u pratnji naoružanih policajaca stali puniti sportsku dvoranu ja sam osobno skoro počeo puniti nešto drugo. Sva sreća, s prvim je zvukovima nestalo straha i krenuli smo u novu avanturu. Ljudi su poslije svake pjesme lijepo reagirali – nadam se da nije zbog toga što su im plavci zaprijetili batinama ako ne budu pljeskali. Kad sam poslije svirke sišao među ljude da im dobacim koju majicu benda skoro se dogodio incident. Plavci su naime odmah skočili i natjerali ljude da vrate majice bojavši se valjda da se u njima skriva nešto nedozvoljeno (motka za skok u vis preko zida ili nešto slično?). Nadam se da ćemo ponovo posjetiti “klub” Remetinec – vidi se na licima zatvorenika da im nedostaje sadržaja ovakvog tipa.” 

Poslušajte album “Avion bez uzletne piste” i pogledajte spot “Tvoja privatna utopija” zbog kojih su ovi otkačeni mladići “završili u zatvoru”.