Spona i Wolfman ponosno predstavljaju blues albume

Spona i Wolfman vam s ponosom predstavljaju tri odlična live blues albuma iz Splita! Riječ je o izdanjima “Split Blues Festival 2021 – Vol. 1”, “Split Blues Festival 2021 – Vol. 2” te “Norman Beaker Band – Live in Split 2021”. Svi albumi su snimljeni uživo na prošlogodišnjem izdanju “Split Blues Festivala”.
Cjelovečernje koncerte održali su hrvatski blueseri iz domovine i dijaspore. Tako su na istoj pozornici u splitskom Đardinu prodefilirali hrvatski izvođači bluesa iz Amsterdama, Bologne, Londona, Pariza, ali i iz Velike Gorice, Zaboka, Siska, Splita, Rogoznice, Lepoglave, Čiova, Zagreba, Hvara, Solina, Velikog Trgovišća… Nastupili su: Tony Lee King, Tomislav Goluban, Harpoon Blues Band, Francesco & Southern Cooking te Charlie & Bell Blues Experience, koji su pobjednici 13th Croatian Blues Challengea i predstavnici Hrvatske na svjetskom blues takmičenju u Memphisu, USA, 2023. godine.

Od kada je krenuo (2011. godine), SBF je “šetao” po najljepšim splitskim lokacijama – od Prokurativa na Rivu, pa je “skoknuo” do Đardina, onda dvije godine na Zvončac, da bi se zadnjih godina “vratio” u Đardin. Iza sebe je ostavio petnaest snimljenih albuma, isto toliko TV koncerata te dokumenturno – glazbeni film “Štorija o bluesu i ribarima”, koji će se emitirati 8.4.2022. u 18:55 na HRT 3. Treba napomenuti kako je Split Blues Festival jedini blues festival u regiji čiju snimku redovito emitira nacionalna televizija (HTV), a uz ponajbolje domaće blues izvođače, svake godine u goste dovodi i probrane europske i svjetske bluesere.
Fenomenalna atmosfera s koncerata i izvandredna svirka izvođača je snimljena i zabilježena na izdanjima “Split Blues Festival 2021 – Vol. 1” i “Split Blues Festival 2021 – Vol. 2” te Norman Beaker Band – Live in Split 2021
Više informacija o festivalu možete saznati OVDJE