E-PLAY predstavlja “Obične ljude“ u Zagrebu, Rijeci i Splitu

 

eplay

 
 Beogradski sastav E-play, koji uspešno djeluje više od deset godina, odlučio je svoj četvrti studijski album “OBIČNI LJUDI” predstaviti hrvatskoj publici uživo na koncertnoj promociji u zagrebačkom Klub.-u 5.12., dan kasnije u riječkom Klub.-u, a dogodine i u splitskom Legends Baru. Album “Obični ljudi” ujedno je prvi koji je u izdanju Aquarius Recordsa objavljen i na hrvatskom tržištu.“Pozivamo sve naše fanove da dođu na koncertnu promociju gdje će prvi put uživo čuti neke od naših novih pjesama. Dugo nismo svirali u Zagrebu i baš smo se zaželjeli hrvatske publike. Nadamo se da će im se novi album svidjeti !”, kazala je frontmenica  Maja Cvetković.

O albumu:
Bend je krajem 2012. godine objavio singl “Hiljadu ljudi” i tom pjesmom najavio pravac u kome će se kretati album “Obični ljudi”. Nakon toga uslijedili su singlovi “Iluzija” sa Matijom Dedićem, “Ljubica” i “Divan dan”. Od sastava E-play očekivalo se sve samo ne upliv u jazz. Međutim, uz gostovanje Matije Dedića, oni su pokazali da mogu na vrlo simpatičan način spojiti dvije vrlo različite stvari. Upravo zbog toga pjesma “Iluzija” je pobrala simpatije slušatelja. Dok je pjesma “Ljubica” bila samo još jedna potvrda starim fanovima da E-play definitivno vlada na terenu žustre energije i jasno izraženog stava, pjesma “Divan dan” je definitivno najveći hit na albumu. Na cijelom albumu Majine unikatne bas dionice ispratio je dobro poznati bubnjar Trut, dok je gitare potpisao Danilo Nikodinovski.
 

O bendu:
Bend je počeo ozbiljnije raditi 1998. godine, a 1999. na festivalu demo bendova osvaja kao nagradu snimanje albuma. Njihov vrlo bučan i energičan nastup nije mogao proći nezapaženo. U startu su se predstavili kao kompletan rock sastav, ne samo po pitanju glazbe, već i scenskog nastupa, imidža i stava, što je u rock glazbi više od pola obavljenog posla. Uz pomoć filma Munje (u kojem je zastupljena muzika benda E-play) ovaj bend vrlo brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rock sceni. Tijekom 2011. godine bendu se pridružuje bubnjar Goran Ljuboja Trut (nekadašnji bubnjar Ramba Amadeusa) i s njim snimaju svoj četvrti studijski album “Obični ljudi”.
 

 
petak 5.12.2014. Klub., Zagreb, 21.00 h
subota 6.12.2014. Klub., Rijeka, 23.00 h
Ulaznice su u prodaji u sustavu entrio.hr
+
najavljujemo…
28.02.2015. The Legends Bar, Split

Link za spot Divan dan:
http://www.youtube.com/watch?v=kpznKoohEo0