Igrači Medveščaka Mike Glumac i Marko Šakić čitaju bajke

 

glumac

U petak, 19. 12., u 18:30 sati Glumac i Šakić djeci čitaju bajke u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
Djeca su najvrednije blago koje moramo njegovati i zalijevati iz dana u dan. I to ne samo prve tri godine nakon rođenja, koje su kako mnogi kažu najvažnije. Na razvoju djece moramo raditi i nakon te tri godine kako bi stasali u kvalitetne, samopouzdane i obrazovane osobe. S tim ciljem, kako bi im pružili što sretnije djetinjstvo, ali ih pripremili i za bolju budućnost, osnovana je prva nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja pod nazivom ”Čitaj mi!”, a u nju se uključio i UNICEF-ov sportski partner KHL Medveščak Zagreb. Uloge naratora u ime kluba i svih igrača Medveščaka preuzeli su napadač Mike Glumac i mladi igrač Marko Šakić koji nisu poznati samo po svojoj srčanoj igri na ledu. Glumac je tako već drugu sezonu zaredom sportski glasnogovornik UNICEF-a.
 

Glumac je rođen i odrastao u Sjevernoj Americi, ali njegovi korijeni su iz naših krajeva te je dolaskom u Hrvatsku odlučio naučiti jezik svojih predaka. Sa željom da što prije nauči hrvatski jezik, ali i zbog ljudskosti koja ga potiče da čini pozitivne promjene u današnjem društvu i pomaže potrebitima, osobito djeci, odlučio se uključiti u akciju ”Čitaj mi!”. U pomoć oko hrvatskog, ali i u svojoj velikoj ‘čitalačkoj turneji’, pozvao je svog klupskog kolegu, mladog Marka Šakića koji ove sezone sa svojom juniorskom momčadi postiže nevjerojatne rezultate u regionalnoj ligi EBYSL. Glumac će tako, povremeno samostalno, a povremeno uz Markovu pomoć, do kraja sezone na raznim lokacijama na kojima se djeca okupljaju, borave ili žive, diljem Hrvatske čitati bajke kako bi doprinio stvaranju navike čitanja kod djece, ali im i na taj način pokazao zahvalnost za podršku koju su djeca i njihovi roditelji sve ove sezone na razne načine pružali Medveščaku. Cijeli članak možete procitati na http://www.medvescak.com/khl/mike-glumac-i-marko-sakic-citaju-bajke-no1498