Franz Ferdind predstavili kolekciju 20 najvećih hitova – Hits To The Head!

Nagrađivani škotski bend Franz Ferdinand predstavio je danas album najvećih hitova ”Hits to the Head”. Izdanje je prepuno onoga što je bend činilo tako uspješnim već dvadeset godina – pop klasika koji tjeraju djevojčice i dječake na ples. Suočeni sa zadatkom da pruže pregled svoje karijere bend je, kako otkriva pjevač Alex Kapranos, uživao slagati izbor za ”Hits to the Head” – “…bilo je to kao birati set listu za koncert”. I to kakvu listu. Uz 18 zvučnih hitova našle su se tu i dvije nove pjesme da zaslade i zaokruže album od dvadeset pjesama.
Franz Ferdinand ovaj će izbor pjesama predstaviti u zagrebačkom Domu sportova u ponedjeljak 25. travnja 2022. Na jedno od najvećih stranih gostovanja u Zagrebu iduće godine, Franz Ferdinand dolaze i na prvi samostalni nastup, a donose i svoju vlastitu opremu i produkciju zbog čega će prva greatest hits turneja benda biti ona za pamćenje.

Franz Ferdinand bez sumnje su jedan od najvećih rock bendova novijeg doba i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih hitova u svojoj sada već dugačkoj karijeri. Označili su svojevrsnu renesansu otočkih bendova, donijeli euforiju na plesni podij i gitarske riffove s pamtljivim tekstovima, te su svojom glazbom obilježili cijelu generaciju. Bend je objavio cijelu nisku studijskih izdanja i bezvremenskih hitova koja im je osigurala hordu obožavatelja diljem svijeta i bez kojih se teško može zamisliti program ijedne radijske postaje, dobrog tuluma ili plesa u klubu. Milijuni prodanih ploča, mnoštvo glazbenih priznanja, te osvojeni vrhovi glazbenih top ljestvica, zaslužni su za to da su Franz Ferdinand jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice.
Na prvom samostalnom susretu sa Zagrebom, uz bok Alexu Kapranosu (vokal, gitara) stajat će dugogodišnji suradnici Bob Hardy (bas), Dino Bardot (gitara), Julian Corrie (gitara, klavijature), te nova bubnjarka Audrey Tait.

Franz Ferdind – Hits To The Head (2LP/CD, Deluxe CD, MC)