Rekreacija za sve generacije – vježbe s loptom

lopta

Pojedine vježbe s loptom izuzetno odgovaraju svima koji radno vrijeme provode za stolom i koji imaju problema s kralježnicom. Loše držanje dovodi do pogrbljenosti i pritiska na pluća, što za posljedicu ima slabljenje mišića uz kralježnicu. Cilj treninga s ovim rekvizitom je povećanje snage i izdržljivosti, te elastičnost i gipkost tijela. Fitness loptu mogu koristiti i rekreativci i profesionalni sportaši.

Za savršeno definirane trbušnjake

Lezite na loptu tako da Vam leđa budu potpuno oslonjena na nju. Savijte koljena pod uglom od devedeset stupnjeva. Postavite ruke iza glave. Radom trbušnjaka polako podižite lopatice s lopte. Lijevo rame lagano okrenite prema desnom kuku. Neka vam laktovi budu sa strane. Kad napravite jednu seriju, vratite se na početnu poziciju i ponovite isto, samo s promjenom strane.


Grudi i ruke za ponos

a) Legnite na loptu tako da glava i ramena budu na njoj, a noge savijene i udaljene od lopte. Uzmite dva manja utega (Xplorer set bučica od 1, 2 ili 3 kg), ispružite ruke prema gore i lagano ih razdvajajte tako da napravite kut od 180 stupnjeva. Polako vraćajte ruke na početnu poziciju.

b) Tijelo je u istom položaju kao i kod izvođenja prethodne vježbe. Ruke su ispružene prema gore. Sada savijate samo laktove prema dolje, tako da uteg dolazi pored glave i zatim lagano vraćate ruku u početni položaj.
Za noge iz časopisa

Naslonite se na loptu koja je prislonjena uza zid. Razmaknite noge u širini ramena i lagano se spuštajte u polu čučanj, ali tako da se lopta kotrlja niz vaša leđa. Vratite se u početni položaj i ponavljajte vježbu deset puta. Napravite tri serije.
Tri mantre koje će Vas sigurno dovesti do uspjeha

▪ Napravit ću raspored svog tjednog vježbanja.
▪ Bilježit ću svoj napredak i postavljati sebi više ciljeve kad god je to potrebno.
▪ Sastavit ću ugovor koji će biti na vidljivom mjestu, a u kome obavezujem sebe na redovno vježbanje.

Pravo je vrijeme za početi s vježbanjem kako biste spremni dočekali sljedeću ljetnu sezonu. Nabavite svoju pilates loptu i upustite se u relaksirajuću avanturu. Sretno!