Sastav Davor Križić Experiment sjajnim nastupom zaključio 10. Vip Zagreb Jazz Festival

 

davor

 Kad su nakon uvodne riječi našeg cijenjenog jazz novinara Davora Hrvoja na pozornicu Vip cluba sinoć izašli trubač i krilničar Davor Križić, tenor saksofonist Saša Nestorović, trombonist Luka Žužić, gitarist Elvis Penava, pijanist Joe Kaplowitz, kontrabasist Zvonimir Šestak i Kruno Levačić za bubnjevima bilo je već u startu jasno da nas očekuje sjajna večer s vrsnim domaćim jazzistima. Sedmorka okupljena u sastavu Davor Križić Experiment predstavila je istoimeni album u jednoipolsatnom, posljednjem koncertu 10. Vip Zagreb Jazz Festivala. Album je premijerno predstavljen tamo gdje je i snimljen, u Vip clubu, odnosno kako to Davor Hrvoj naziva ‘laboratoriju Dražena Kokanovića’, direktora Festivala. Brojna publika imala je priliku uživati u skladbama koje potpisuje Križić, ali i drugi članovi sastava kao što su “Davor’s Tune”, “In Love With Everything”, “Relinquishing” i drugim od sedam skladbi koje su uvrštene na album. O svakom od glazbenika mogla bi se napisati pokoja rečenica, što o skladateljskom ili umijeću sviranja, no najbitnije je da su funkcionirali kao odličan tim koji je energiju i emocije prenio na publiku. Publika te momente nagradi, uzvikom odobravanja, pljeskom… a takvih je trenutaka sinoć bilo poprilično. Davor Križić Experiment je uspio!
 

Kratki rezime na kraju jubilarnog 10. Vip Zagreb Jazz Festivala.
Najznačajniji regionalni jazz festival ove je godine ugostio neke od najvećih jazz glazbenika/sastava današnjice. Na Festivalu su počevši od travnja nastupili Cassandra Wilson, Amira Medunjanin, Carla Bley Trio, Dee Dee Bridgewater, Bill Frisell Quartet, Christian McBride Trio, Anat Cohen Quartet (+ Diana Čerenšek), Gary Burton Quartet (+ predizvođači Matija Dedić i Šimun Matišić), Medeski Scofield Martin & Wood (+ predgrupa Chui), The Bad Plus.
Hvala publici što nas zdušno prati već mjesecima, hvala svima koji su na bilo koji način pripomogli Festivalu, a koje je nemoguće sve poimence nabrojati, hvala brojnim medijima koji su najavljivali i izvještavali s koncerata, a veliko hvala  i sponzorima istakknuo je organizator