Spinning – smrt za celulit

bicikl

Smisao treninga je da se ciljanim vježbama “pogode” određeni mišići. Obično se cilja na dijelove tijela s kojima žene imaju najviše problema – gluteusom, unutrašnjim stranama butina, zadnjom ložom i donjim trbušnjacima. Ukoliko želite uživati u vožnji biciklom tijekom cijele godine, spinning je prava stvar za Vas. Tijekom treninga, prateći glazbu, intenzitet rada se smjenjuje i aktiviraju se mišići cijelog tijela. Smisao treninga je upravo taj da se ciljanim vježbama “pogode” mišići cijelog tijela. Obično se cilja na dijelove tijela s kojima žene imaju najviše problema – gluteusom, unutrašnjim stranama butina, zadnjom ložom i donjim trbušnjacima.

Trening traje pedeset minuta i sastoji se od četiri dijela.
Prvo se radi zagrijavanje (5 do 10 minuta), gdje se bicikl vozi u osnovnom sjedećem stavu, čime zagrijavamo tijelo i pripremamo ga za intenzivniji dio. Zatim se radi work-out dio, koji se sastoji od tri različita programa: spinning basic (početni, nižeg intenziteta, gdje se uči voziti spinner i držanje tijela), spinning work-out (pedeset posto se vježba na spinneru, a pedeset van njega i srednjeg je intenziteta) i spinning advance (visokog intenziteta, gdje se vozi u ritmu do krajnje granice). Poslije ovoga radi se opuštanje i na kraju istezanje.

Više otpora = više turbulencija = više gubitka masnih naslaga
To je vrlo jednostavna jednadžba. Ali opet, ove intervale s većim otporom možete izvesti na svoju ruku u pola manje vremena nego što vam traje jedan sat cyclinga.J
edan sat cyclinga = oko 45 minuta.
Strukturirani intervalni trening = oko 20 minuta.
Ušteđeno vrijeme = 25 minuta –
što je i više nego dovoljno za trening snage s nekoliko superserija čime ćete izgraditi mišiće i stvarno rasplamsati metabolizam. Sad je to puno bolje oblikovan trening kojim ćete napraviti značajnije promjene na svom tijelu.
Kombinacija treninga snage i intervalnog treninga pobjeđuje!