Izaberite fitness rekvizit po vašoj mjeri

 

Pravo je vrijeme da se trgnete iz zimske rutine i pobijedite tih nekoliko kilograma viška jer proljeće je pred vratima. Temperature su još uvijek niske i nije idealan trenutak za trčanje u prirodi ili šetnju. Međutim, to nije izgovor da do dolaska ljepšeg vremena provodite sate ispred televizora, uz slatkiše i nezdrave grickalicePeporučamo Vam  nekoliko fitness rekvizita idealnih za vježbanje, poboljšanje kondicije i oblikovanje tijela. Sami izaberite onaj koji Vam se čini idealnim za vas!Vježbe će poboljšati vašu kondiciju i učiniti besprijekornom vašu figuru, čime će vaše samopouzdanje dodatno narasti, a vaš kriterij dobrog fizičkog izgleda će biti zadovoljen.

 

UŽE ZA PRESKAKANJE
Preskakanjem užeta može se sagorjeti od 135 do 150 kalorija za 10 minuta, ovisno o intenzitetu vježbanja. Ne trebate skakati više od 3-5 centimetara od poda, a pokret za okretanje užeta trebao bi dolaziti iz lakta i ručnogzgloba, a ne iz ramena. Kako biste odredili idealnu dužinu konopca, stanite na njegovu sredinu i podesite da vam ručice dolaze točno ispod pazuha.
PILATES OBRUČ
Praktičan i jednostavan za upotrebu, oduševit će vas rezultatima koje možete ostvariti. Uključuje rad svih mišićnih grupa, a najpogodniji je za vježbe struka, gluteusa i kompletnih mišića nogu. Osim toga, povećava kondiciju i izdržljivost, te za kratak period pruža mišićima više snage i elastičnosti. Za oblikovanje tijela preporuča se raditi veći broj ponavljanja laganim tempom.
PILATES LOPTA
Želite li iskusiti potpuno drugačiji doživljaj vježbanja, nabavite pilates loptu. Možda će vam u prvi tren izgledati kao dječja igračka, ali kada je počnete koristiti kao sportskirekvizit, shvatit ćete koliko dobrobiti ona čini za Vaše tijelo.
UTEZI
Trening s utezima cilja na povećanje snage i oblikovanje mišića kako biste izgledali bolje, osjećali se bolje i bili atraktivniji i zdraviji. Za muškarce ovo obično znači i povećanje mišićne mase. S druge strane, žene imaju tendenciju povećavanja tonusa mišića bez povećanja mišićne mase.
AEROBIK TRAKA
Kretanje, disanje, istezanje, jačanje mišića… sve ovo, kao i snagu i vitalnost, pružit će Vam vježbanje gumenom rastezljivom trakom za pilates. Zadržat ćete mišićnu masu i energiju, a pritom ćete istopiti neželjene kalorije. Gumena rastezljiva traka odlična je za kućnu upotrebu.