KROZ PAR DANA OČEKUJTE “HUMAN LINK”NOVI ALBUM MIRE KADOIĆA

 

Miro Kadoić, zvijezda  domaćeg jazza, snimio je novi album “Human Link” kojeg će Aquarius Records objaviti sredinom tjedna. “Human Link”  još je jedan dokaz da je riječ o velikom glazbeniku – originalnom skladatelju i jedinstvenom sviraču čiji rad trebaju pratiti svi ljubitelji dobre glazbe.  Vrijednost ovog majstora saksofona i sjajnog skladatelja prepoznaju vodeći hrvatski i slovenski glazbenici (i sami međunarodno aktivni), koji uvijek rado sviraju s njim, a sada je Kadoić angažirao i vodećeg njemačkog jazz-bubnjara. To je svestrani Matthias Daneck, redovit suradnik zvijezda jazza i raznih drugih vrsta glazbe.

Novi album “Human Link” imat će svoju koncertnu promociju u Centru za kulturu Novi Zagreb  29.01.2015 s početkom od 20 sati. Svi ste dobrodošli jer ulaz je besplatan!
No, premda je riječ o all-stars sastavu, Kadoić je rođeni leader, pa bez problema skladno povezuje talentirane pojedince s kojima je snimio ovo remek-djelo suvremene glazbe, spajajući na samo sebi svojstven način tradiciju jazza s najmodernijim glazbenim istraživanjima. Ovaj je album maštovit i elegantan i lako će vam ući pod kožu, a Kadoićevo poslovično virtuozno sviranje alt i sopran saksofona dodatna je atrakcija. U vrijeme kada najveći svjetski jazz glazbenici pohađaju domaće pozornice, Kadoićev međunarodni projekt jasno pokazuje da se i mi imamo čime pohvaliti kazao je Nikica Gilić