Drugi način predstavlja novi album Zgubidan

drugi
Više od 40 godina postojanja, tisuće koncerata održanih diljem regije, stotine tisuća fanova, bezbroj velikih hitova koji se i danas vrlo rado slušaju, svakako svrstavaju Drugi način u živuće legende. Ovaj zagrebački rock bend, nakon punih 17 godina, napokon predstavlja novi album pod naslovom Zgubidan.
Da se radi o materijalu na kojem je zaista pomno rađeno, a čiji se zvuk mjesecima osluškivao u najsitnije detalje, govori i podatak da je bend u zagrebačkom studiju ZG ZVUK proveo gotovo 5 godina.


Od sveg materijala kojeg su snimili proteklih godina, odabrano je 11 pjesma od kojih su već poznate dvije; „Jedro za oluju“ i njihov još uvijek aktualni singl „Ljubav od porculana“. Za obje su pjesme snimljeni i video spotovi u režiji mladog hrvatskog foto i video majstora Igora Ilića, koji je inače član perspektivnog benda ORVEL.
Pjesma „Prođe ovaj dan“ jedan je od bezvremenskih hitova Drugog načina i neizostavan je dio njihovog koncertnog repertoara pa su se odlučili na album staviti i koncertnu snimku te pjesme.
Kako bi još dodatno obogatili svoj novi projekt, na njemu gostuje impresivan broj prijatelja benda i renomiranih glazbenika. Zdenka Kovačiček i Vedran Božić, samo su neka od velikana hrvatske glazbe, koji su osvježili zvuk snimljenih pjesama.
Produkciju cijelog albuma potpisuju Božo Ilić – Dugi i Hrvoje Prskalo koji je ujedno zaslužan za mix i mastering albuma.
Na albumu „Zgubidan“ nalazi se i jedan cover. Radi se o instrumentalu nizozemskog sinfo-rock benda FOCUS pod naslovom „House of the king“.

„Odlučili smo se obraditi ovu pjesmu jer je ona već duže vrijeme dio koncertnog repertoara Drugog načina, a sada je doživjela i svoje studijsko izdanje. Nadalje, tu je i obrada pjesme „Trebao sam, ali nisam“, legendarnog Drage Mlinarca, čije prijateljstvo s bendom traje čitav niz godina.“ – rekao je frontmen Drugog načina, Branko Požgajec

Upravo s izlaskom novog albuma, Drugi način predstavlja istoimenu pjesmu za koju je snimljen i video spot u režiji Igora Ilića.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ahXK1WiCXGU