Vip Snow Queen Trophy – jedna od najdražih utrka najboljim svjetskim skijašima

 

pobjednice

Snimke, vijesti i reportaže uspješno završenih utrka Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 – Zagreb/Sljeme obišle su ponovo sve kontinente. Televizijski prijenos muškog slaloma Vip Snow Queen Trophyja izravno je išao u 25 zemalja na renomiranim TV postajama te na Eurosportu Asia i Eurosportu Europe, dok je ženski slalom izravno prenošen u 22 zemlje. Vijesi i reportaže iz Zagreba objavljene su u još 50-ak zemalja.Utrku je pratilo 538 akreditiranih novinara i fotoreportera od čega 335 domaćih i 203 inozemna. Gotovo svi vodeći mediji prenijeli su informacije i pohvale koje su izrekli najbolji svjetski skijaši i skijašice, izrazivši zadovoljstvo zbog izvrsno pripremljene staze, organizacije utrke i prijema sljemenske publike.

pobjednici
„Organizacija ovdje u Zagrebu je uvijek izvrsna i lijepo je. Skijamo noću, publika se odlično zabavlja i uživa. Ovo je jedna od najboljih utrka u Svjetskom kupu“, kazao je pobjednik Vip Snow Queen Trophyja Marcel Hirscher koji je po treći puta postao sljemenski kralj te na zagrebačkom slalomu ujedno i najuspješniji austrijski slalomaš u povijesti, sa 15 pobjeda u Svjetskom kupu. Iznimno zadovoljan organizacijom i prijemom u Zagrebu bio je i drugoplasirani Felix Neureuther. „Puno je klasičnih utrka, posebice u siječnju, koji je za nas slalomaše najbolji mjesec. Puno je ljudi i puno zabave. Kada dođemo iz švedskog Aarea, gdje smo skijali pred dvadeset pet ljudi, u Zagreb pred ove navijače, osjećaj je poseban. Zagreb je uz Kitzbuehel zasigurno najbolje organizirana utrka u Svjetskom kupu. Kada je za sve nas takmičare napravljeno sve perfektno, kao što je to ovdje, ne možete od organizatora tražiti ništa bolje od toga“, riječi su drugoplasiranog Neureuthera. Norveškim skijašima ovogodišnji je Vip Snow Queen Trophy još posebniji. Nina Loeseth i Sebastian Foss Solevaag na zagrebačkom su slalomu bili treći i oboje su po prvi puta u karijeri stali na pobjednički podij. „Drago mi je skijati ovdje. Tu je uvijek krasno, posebni su ljudi, atmosfera, a poseban je i snijeg, kao i staza. Bilo je teško i prilično ledeno, no fokusirala sam se na dobro skijanje, a ne na to da doskijam do podija“, poručila je trećeplasirana u ženskom slalomu Vip Snow Queen Trophyja Nina Loeseth. „Ovdje u Zagrebu nam je uvijek lijepo. Nina Loeseth i ja odrasli smo u istom gradu, a i njoj je to bio prvi podij u karijeri. Čini se kako nas
dvoje imamo poseban dogovor s ovom utrkom u Zagrebu“, rekao je Solevaag. Svoju drugu pobjedu na zagrebačkom slalomu ostvarila je i ovogodišnja pobjednica Mikaela Shiffrin. „Biti Snježna kraljica je zgodna titula, ali i više od toga, zaista volim ovo brdo. Volim izazov. Staza je malo strma, malo ravna i moraš se dobro potruditi sve do cilja. Publika je nevjerojatna. Zagrebačka utrka je klasik Svjetskog kupa gdje navijači vole gledati skijanje“, kazala je ovogodišnja sljemenska kraljica Mikaela Shiffrin.