IZVOĐAČIMA CROATIA RECORDSA ČAK 30 NOMINACIJA ZA NAGRADU PORIN

 

Bend Gatuzo, koji je prošle godine objavio album “Megalomania”, osvojio je čak tri nominacije za Porin i to u kategorijama Najboljeg albuma alternativne glazbe, Najbolje vokalne suradnje za pjesmu “Povrijedili smo jedno drugo” koju je snimio s Goranom Barom, te u kategoriji za Najbolju produkciju (Goran Martinac).

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su izvrsni Bang Bang i M.O.R.T. koji su svojim singlovima obilježili proteklu godinu te osvojili top ljestvice domaćih radijskih postaja. Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor i njihov album “Vrijeme je, draga, vrijeme je” kojeg su producirali Goran Martinac i Rade Šerbedžija osvojili su nominaciju za Najbolji album zabavne glazbe. U kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe jedna je nominacija pripala Općoj Opasnosti i albumu “Rocker… to sam ja” (producent Branimir Jovanovac – Bani).

Luksuznom limitiranom izdanju “Bijelo dugme – Box set deluxe”, najvećem pothvatu u povijesti hrvatske diskografije, pripale su dvije nominacije – za Najbolji tematsko-povijesni album (autor izdanja Želimir Babogredac) te za Najbolje likovno oblikovanje (Fabrika). U kategoriji Najboljeg tematsko-povijesnog albuma nominaciju je osvojilo i izdanje “50 originalnih pjesama” Kemala Montena (autorica izdanja Klaudija Čular).

U kategoriji za Najbolju mušku vokalnu izvedbu nominacije su dobili Arsen Dedić za skladbu “Dida moj” te Jacques Houdek za skladbu “Ne vrijedi plakati”. Zanimljivo obje se izvedbe nalaze na hvaljenoj tamburaškoj kompilaciji “Ljepote takve nij”. Grupa Bang Bang je osim nominacije za novog izvođača godine, osvojila i nominaciju za Najbolju izvedbu grupe s vokalom za pjesmu “Nešto me pogodilo”.

Jurica Pađen s albumom “All Stars” te Livio Morosin s albumom “Motovun” osvojili su po dvije nominacije u kategorijama koje nagrađuju instrumentalnu glazbu. Oboje su trijumfirali u kategoriji za Najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe, a u kategoriji “Najbolje izvedbe instrumentalne glazbe” predloženi su sa skladbama “Love is blue / Al dente” (Jurica Pađen i Mario Domazet) te “Autobus” (Morosin). U istoj kategoriji treću je nominaciju osvojila skladba “Czardas” dvojca Tango Appassionato.

Izvrsni orguljaš Pavao Mašić i njegov album “Anđelko Klobučar – Skladbe za orgulje” osvojili su čak pet nominacija u svim kategorijama za klasičnu glazbu. Mašić je nominiran za Najbolji album klasične glazbe, Najbolju skladbu klasične glazbe i Najbolju izvedbu klasične glazbe (“Hommage a Bach”), Najbolju snimku albuma klasične glazbe (Božidar Pandurić i Alan Šnajder) te Najbolju produkciju albuma klasične glazbe. U kategoriji Najbolji album klasične glazbe nominiran je album “Milan Horvat, dirigent” (suradnja Croatia Recordsa i HRT-a) u izvedbi Zagrebačke filharmonije na čelu s dirigentom Milanom Horvatom.

U kategoriji Najbolji album folklorne i etno glazbe nominiran je album “Hrvatsko biserje 2” Folklorne družine Vuga. Nominirani za Najbolji album klapske i tamburaške glazbe su Tamburaši za dušu s albumom “Neka priča ko šta hoće” i zagrebačka klapa Sagena za album “Trešeta”. Puhački orkestar Rozga i prijatelji osvojili su nominaciju za Najbolji album popularne duhovne glazbe za album “Božić u Rozgi”.

Neki od najznačajnijih hrvatskih festivala “RockOff – Festival novog zvuka 2014.” te “17. Dalmatinska šansona” nominirani su za Najbolji album s raznim izvođačima.