Medveščak prikupio 502 obroka za školarce

nosic

Akcija ”crvenih nosova” trajala je 24 sata i strelovito je postala pravi hit na društvenim mrežama.Ovog ožujka nekome je možda i bio ”petak 13.”, ali ne i Medvjedima, navijačima i svima ostalima koji su odlučili malom nesvakidašnjom gestom – ”crvenim nosom” – izmamiti veliki osmijeh hrvatskim školarcima. Naime, Medvjedi su ”dignuli” na noge cijelu Hrvatsku i naveli je da se fotografira s ”crvenim nosom”. Medvjedi su za svaku fotografiju objavljenu na društvenim mrežama iz svoje zaklade donirali 4,50 kn humanitarnoj udruzi Portal Dobrote za dječje obroke u hrvatskim školama, a rezultat je bio 502 fotografije i 502 osigurana obroka za školarce.
 

Medveščakova priča ”crvenih nosova” povezana je s ”Danom crvenih nosova” koji se u organizaciji humanitarne organizacije Comic Reliefa svake godine 13. ožujka obilježava u cijelom svijetu. Na taj dan se svijet protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja djece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema bori jedinstvenim oružjem – zabavom i smijehom ili bolje rečeno ”crvenim nosom”. Stoga, Medvjedi su bez imalo razmišljanja stavili svoj ”crveni nos”, podržali ”Dan crvenih nosova” te pozvali navijače da im se pridruže. Iako je akcija trajala 24 sata, strelovito je postala pravi hit na društvenim mrežama i svojom je snagom ”usisala” ne samo navijače, nego i ostale hrvatske sportske klubove i sportaše te osobe iz javnog života da svoj nosić ”pocrvene”.
 
Jedan navijač, Andro Anić, otišao je i korak dalje… Jer, kakva bi to bila priča bez junaka!?
 
Sve je počelo statusom na njegovom Twitter profilu ”#RedNoseDay HEJ TI! DA, TI! @KHL_MedvescakZG donira za gladnu djecu! Priključi se! #NoseForCause #TogetherWeAre” i fotkom crvenog nosa. Ali nekako je osjećao da to nije dovoljno. Da se mora, ono, baš uključiti. Nekih sat vremena kasnije objavio je ”Ako nećete vi, onda ću JA hodati po Zagrebu do ponoći, slikati ljude i objavljivati ih na društvenim mrežama! #NoseForCause #TogetherWeAre”.
 
”Zapravo, ja sam to više iz šale napisao, ali kada je Medveščak podržao moju ideju nije mi ništa drugo preostalo nego da napravim crveni nos na štapiću, uzmem fotoaparat u ruke i krenem u pustolovinu ”crvenih nosića” po Zagrebu”, rekao je simpatični navijač Medveščaka.