FAIR INTERNET – službeni početak kampanje 5.5.2015

fair

5. svibnja 2015., točno u 17h, započinje kampanja FAIR INTERNET. Događaj kojim se obilježava početak kampanje zbit će se u Briselu, u Muzeju glazbala. Održat će se novinska konferencija, a potom glazbeni nastup Agathe Iraceme. Na događanje su pozvani članovi Europskog parlamenta, Europske komisije i predstavnici medija, a govore će održati voditelji kampanje i nekoliko istaknutih izvođača.

Kako će se kampanja razvijati, HUZIP-u je potreban  snažan i rezolutan angažman SVIH ČLANOVA  Evo što trebamo od vas:
    Pratite i čitajte informacije koje ćemo vam slati o kampanji.
    Objavite informaciju na vašim internetskim stranicama i publikacijama.
    Potpišite peticiju kampanje.
    Pratite službeni Twitter profil kampanje.
    Podijelite poruke, fotografije i videomaterijale vezane uz kampanju na svim društvenim mrežama kojima se služite.
    Pozivamo slavne izvođače da aktivno podrže kampanju svojom izjavom i fotografijom ili, još bolje, videosnimkom koja širi ideju kampanje.

Kao što vjerojatno vrlo dobro znate, velika većina izvođača neće ostvariti nikakav prihod od online eksploatacije njihovih snimljenih izvedbi. Želja kampanje FAIR INTERNET je poboljšati europske zakone kako bi svim izvođačima bila zajamčena poštena i pravična naknada svaki put kada se njihovim izvedbama pristupi online, bilo kroz skidanje (download) ili streaming servis.

Kampanju FAIR INTERNET organiziraju FIM, EuroFIA, AEPO-ARTIS i IAO, uz dodatnu financijsku potporu organizacija ADAMI (Francuska), AIE (Španjolska), EJI (Mađarska), HUZIP (Hrvatska) i SAMI (Švedska).