Schengenfest – osvježenje u vrućim ljetnim danima

schengen

Schengenfest je jedan od najvećih glazbenih festivala u Sloveniji, no s obzirom da se nalazi na samoj granici s Hrvatskom, svake godine privlači sve veći broj Hrvata. Od 2008. godine, kada je festival prvi puta održan, ugostio je više od 200 pjevača iz Slovenije i inozemstva, a na godišnjoj razini posjetilo ga je više od 20.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Ono što Schengenfest čini posebnim je, osim izvrsnog line up-a, prekrasna priroda uz rijeku Kupu koja čini čaroban prizor i vrućim ljetnim danima nudi toliko potrebno osvježenje te raznolika kulinarska i komercijalna ponuda u prostranom kampu. Tako ćete ove godine svjetsku senzaciju Rudimental DJ, osim nastupa na zagrebačkom INmusicu, moći pogledati i na Schengenfestu u jednom drugačijem okruženju. Iskoristite ovu priliku jer još samo sutra – 28. svibnja, svoje ulaznice možete kupiti po jeftinijim cijenama. Sunce, glazba i pregršt dobre zabave, sve vas to očekuje od srijede 29. srpnja do subote 1. kolovoza u Vinici na hrvatsko-slovenskoj granici.

Kupnja VIP ulaznice omogućava vam uživanje u nastupima na glavnoj pozornici s VIP tribine, brži i jednostavniji ulazak na sam festival, VIP WC, pristup chill out zonama i još brojne druge pogodnosti u kojima ćete uživati kao VIP gosti. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr i www.schengenfest.si.

Festival dovodi i energični njemački bend Guano Apes koji je na glazbenoj sceni koliko i Pearl Jam, a iza sebe ima višemilijunsku tiražu. Na glavnoj pozornici pridružit će im se sastav zarazne energije – Asian Dub Foundation te STAHLZEIT -službeni cover bend legendarne grupe Rammstein.

Ove godine po prvi puta na pozornicu Schengenfesta stat će i prva žena FMJAM-a – SASSJA.
Tu su i druga dobro poznata imena, redoviti gosti Schengenfesta: ELEMENTAL, Vlado Kreslin i Mali bogovi, Zablujena generacija, ECLIPSE OF TIME i dolenjska grupa ROCKDEFECT. Od slovenskih izvođača svakako treba istaknuti stare znance festivala grupu Siddharta, Elvisa Jacksona, Magnifica i Noctiferia.

Uživo će nastupiti i dobitnik MTV nagrade – Gramophonedzie LIVE koji je hitom “Why Don’t You” u 2010. godini osvajao klubove.