ŠTO NAM TO DONOSI DETOUR? …NOVI SINGL “UJUTRO” I KONCERTE…

detour

Sjajan electro-acoustic-pop sastav Detour, koji svojim dosadašnjim singlovima žari i pali kako radijskim eterom, tako i terenom, pred ljeto nam je pripremio pravu glazbenu poslasticu, novu pjesmu Ujutro. Nakon ‘Nove nade’ koja se već pet mjeseci nalazi na top listi singlova HRTop40, Detourovci su se odlučili za osmi po redu singl sa još uvijek aktualnog, Porinom nagrađenog pop albuma ‘A što ak’ ja…’. Sa neodoljivim pjesmama ‘Plešem sama, ‘Snijeg’, ‘Srce veliko’, ‘Daleko’ bend je zadobio potrebnu prepoznatljivost i popularnost, što će zasigurno biti dodatno podebljano ovim novim lepršavim, ljetnim singlom.
“‘Ujutro’ na jednostavan način govori o čaroliji jutra kao sinonimu novog početka i o uvijek istoj neizvjesnosti i pitanju ‘što nosi novi dan?’, ali s pozitivnom i motivacijskom porukom. Skladba se u glazbenom smislu dodiruje bossa nove, što se najviše čita u ritam sekciji pjesme i sjajnom solu na trubi Andreja Jakuša, naglašene je plesne ritmike, optimistična i idealna je za nadolazeće vrijeme’, ističe autor pjesme i aranžmana Nenad Borgudan.
Ovih dana u planu je i snimanje videospota čija se premijera planira početkom lipnja.
Detour, koji je postao prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro akustičnog pop zvuka, u narednom periodu očekuje niz nastupa:

22.06. – Dubrovnik/park Orsula
04.07. – Čakovec
13.07. – Šibenik / tvrđava sv. Mihovil
14.07. – Zagreb calling / specijalni gost grupe Faithless
17.07. – Zagreb / Medvedgradske glazbene večeri
08.08. – Rovinj
28.08. – Koprivnica
30.08. – Varaždin / Špancirfest
24.10. – Zagreb