MIKE GLUMAC: ”VRAĆAM SE JER IMA JOŠ PUNO DJECE KOJOJ NISAM ČITAO”

 
Kada jednom osjetiš toplinu Medvjeda, Brloga, Medveščakovih navijača i Zagreba, kada se istinski povežeš s ta četiri dijela, teško da će ta snažna spona ikada biti prekinuta. Napadač Nathan Perkovich to je osjetio još 2012. godine kada se pridružio Medvjedima, a kroz godine ta se međusobna veza sve više produbljivala. Stoga, kod njega nije bilo nećkanja, nije stavljao na vagu Medveščak ili neki drugi klub. On je jednostavno znao – ”ostajem u Medveščaku, naravno, ako me klub i dalje želi”.

”Ne mogu opisati koliko sam sretan i uzbuđen što ću se vratiti u Zagreb i odigrati još jednu sezonu s Medveščakom. Nakon što smo moja zaručnica i ja ovdje proveli tri sezone, osjećamo da su Zagreb i Hrvatska naš drugi dom. U svijetu hokeja vrlo često živiš kao nomad, često se seliš iz jednog grada u drugi, iz jedne države u drugu, iz jedne lige u drugu, iz jednog kluba u drugi… Ostati u istom gradu i klubu četiri godine nešto je što svaki igrač želi”, ispričao je Perkovich koji iz sezone u sezonu igra sve bolje, ali i provodi sve više minuta na ledu i skuplja sve više bodova, a premijeru za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B ove godine zapečatio je sa 6 bodova (4 gola, 2 asista) u pet utakmica te je bio jedan od najboljih igrača selekcije.

Da se vrati u Medveščak i u Zagreb, srce nije vuklo samo Perkovicha, nego i Mikea Glumca. Dres s brojem 16 tako će i dalje ostati u vlasništvu 35-godišnjeg napadača koji je također jedna od važnih karika i okosnica Medveščakove KHL momčadi, ali i hrvatske reprezentacije za koju je prve utakmice odigrao ove godine. No, ostanak Glumca zasigurno neće razveseliti samo navijače Medvjeda, nego i sve hrvatske mališane kojima Medveščakov igrač prošle sezone nije stigao pročitao bajke ”Zlatokosu i tri medvjeda” i ”Macu Papučaricu” u sklopu UNICEF-ove kampanje ”Čitaj mi!”.

”Povratak je bio bespogovoran. Vraćam se jer ima još puno hrvatske djece kojoj nisam čitao i koja trebaju našu pomoć. Nisam mogao niti želio iznevjeriti te klince, a i moram priznati da mi već nedostaje naša mala čitalačka turneja. Otkrit ću vam malu tajnu, svako malo zavirim u ”Zlatokosu” i ”Papučaricu” jer me odmah vrate u Zagreb, sjetim se tih trenutaka provedenih s mališanima, njihovog ispravljanja mog hrvatskog (smijeh), topline oko srca kada izvučeš osmijeh na djetetovom licu… Nadam se da ćemo ove sezone uspjeti razveseliti još više djece”, rekao je Glumac.

Više o ostanku ovog odličnog napadačkog dvojca pročitajte na službenim web stranicama kluba: http://www.medvescak.com/khl/glumac-vracam-se-jer-ima-jos-puno-djece-kojoj-nisam-citao-no1819,